uh ne znam sta bi ti rekla...nikad cula da se ne smije blizu osobe koja je na kemo..Imala sam doma takav slucaj...pa nekako mislim..ono sta oni kroz kemo dobiju u vene nema nikakve veze sa okolinom....u biti oni su ti koji su ugrizeniji jer ima se sprži imunitet
Jedino znam kod terapije Jodom kod karcinoma štitnjače..e onda se nekih desetak dana svi moraju kloniti osobe koja je pod terapijom i posteljina se extra pere ili baca...ali tada osobe i inace budu u bolnickoj izolaciji
Sestra mi je ima tri godine bila na kemo....ode..primi..na bus pun ljudi..i doma....valjda bi joj netko nesto rekao da je opasna za okolinu
ali isto ti pitaj nekog pametnijeg i iskusnijeg
ovo ja ovako iz stavri koje sam dozivjela
kneginja hvala na savjetima
I ja mislim da to nema nikakve veze ali ...
Ja sam moram priznati malo paranoicna u vezi trudnoce...bilo hrana ili kaj drugo...nije da bas nesto ne konzumiram osim suhomesnatog i tune...ali se ne mogu nikako opustit
Ma ja isto sve tucem,od salame,pastete,mcdonalda....masve ko prije samo ne jedem tunu i morake plodove,cak sam spekec znala na poc trudnoce jest sad tu i tam malo..i dobila sam 3-4kg ma sve jedem ....cak i pretjerujem malo u slatkom i sokovima :)) jedino kaj me brine je secer ostalo nis,bebica je super i glavno da ona napreduje,ona si uzme kaj njoj pase :))
Ja ne jedem bas sve, isto pazin!!! Pogotovo sta nemam antitijela na toksoplazmu!!
Tako da ne jedem ni pršut ni salame ni ista, ako jedem zelenu salatu onda je sama perem jer jedino sebi virujem 😂😂😂
Ne jeden ni svježe sireve ni tunu... I voće koje jedem ja osobno moram oprat!!
Malo sam paranoična, sto puta sama sebi govorim-pa moj Boze ako nesto nisan dobila cili zivot a pojela tone prsuta, igrala se s macama, pa necu valjda ni sada to dobit!! Al đaba... Dopustila san strahu da me prevlada!!
I inače jos se nisan opustila, ne znam sta mi je!! Sama sebi umišljam nesto!!
Bilo bi mi pametnije da oden u psihijatra nego u ginekologa!!
Jer na Dane se užasno bojim!!
Grozno se osjecam nekad, i peče me savjest jer ne uživam sto posto u trudnoci, a ovo je toliko planirano i željeno dijete a ja sada umisto da osjecan radost ja dopuštam strahu da me obuzima!!
I previse san čitala o tim virusima i bakterijama i sad ih se bojim...
Eto, malo sam van se pojadala...
Vjerujem da bi i kneginja i cvarak uživale sa mojim ginekologom, jer on je stvarno dr.Flegmić (tako ga ja zovem), jer baš sam mu jučer rekla kako sam natukla par kila i on me pogledao, onako pod okom, rekao, ajde na vagu, auu 58, a koliko si imala zadnji puta 55,5, prije dva tjedna. Pa što je to? Ti možeš dobiti i 20 kg do kraja trudnoće... Onda mu onako skrušeno priznam kako sam neki dan pojela tunu a on samo što se nije razvalio smijati i rekao: sigurno će ti od 300g tune nešto biti a i bebi !!
U svakom slučaju jedem ono što mi se jede taj dan, tako si i skuham, a ako mi se ne da kuhati pojedem neko gotovo jelo. Jedino na što pazim da dobro operem povrće, voće, ruke i ne jedem ništa što je stajalo otvoreno u metalnoj konzervi (poput ananasa). To onda dragi
strusi. Ukoliko podgrijavam hranu, onda pripazim da baci barem jedan ključ, za svsl. ipak su topliji dani .
Sortiraj odgovore
Najstariji