Ja sam na ugovoru na neodređeno i zbog toga stvarno mogu mirno spavati...nadam se da i sve vi koje čekate da će vam se i ostvariti...jednostavno ne razumijem poslodavce koji zbog trudnoće ne produze ugovor a ionako njemu ni iz džepa ni u džep.stvarno bi voljela da mi netko objasni jer mi je to toliko odvratno i neljudski.nadam se da se to ovdje nikome neće dogoditi...
Evo jedne nezaposlene trudnice, i sad mudrujem i kalkuliram dali cu uspijeti naci nekog da me zaposli a najon toga odem na komplikacije, cisti radi toga da dobivam u trudnoći onih moćnih 1600kn, koje bi meni dobro došlo, barem bi prije otplatila školarinu...
Ja to mogu, ja to hoću....
NMareN, u potpunosti te razumijem i suosjećam... dobivat ćeš tih 1660kn, nije nešto al isto posluži..mislim da to otvaraš mjesec prije termina..tako nekako.. i ja sam u sličnoj situaciji.. ok, imam ušteđevine i do prošlog mjeseca sam dobivala plaću i sad još dobivam naknadu, dečko vani radi pa je ajde nekako lakše.. al opet sam navikla ne ovisit o nikome...
Silvia, super za neodređeno :) Zbilja si sretnica :D
ma ja sam se sama zeznula, već bi bila za stalno al nikako taj fax završit.. stalno nešto radim pa uvijek kao ima vremena.. sad ću se toga isto ulovit i privest kraju pa sam na miru :D
Nadam se da ste sve ok
Hmmm, imam 9mj staza + 12 mj stručno osposobljavanje. A vjerujemo da se to ne ubraja
Hmmm, imam 9mj staza + 12 mj stručno osposobljavanje. A vjerujemo da se to ne ubraja
NmareN ako si na burzi zasto bi se prijavljivala igdje. Ja sam isto nezaposlena...na burzi sam nekih 0 mjeseci....sada, i imat cu pravo na porodiljnu naknadu minimalnu od 1663 kn. Šta je puno više nego ništa :D
Ako te netko zaposli pro forma...imas troskove prijave,koje kad zbrojis...izaidje ti skuplje...a nista ne dobijas....
Ima čak i caka nekakva ako si nezaposlena i nisi na burzi da se sredi ta porodiljna naknada,al za to trebas otic na zavod za javno zdravstvo.
Ako jesi na burzi....nakon sto rodis...sa dokumentacijom se ide na zavod i radi se zahtjev za naknadom...vrlo brzo se rijesi.
Baš sam danas pričala sa frendicom kako sam ja vjerojatno kapljica u moru među curama koje nemaju za stalno ugovor..iako i da nemam nebi ga čekala. Iskreno se nadam da ce te uspjeti isposlovati najbolje moguće uvjete. Valjda ima još dobrih ljudi koji će imati milosti..curke držite se
Staž nije bitan..barem meni tako rekla žena na šalteru kad sam se išla prijavljivat na zdrastveno sad u prvom mjesecu.. sve hrv.državljanke ili s nekim određenim brojem godina života u lijepoj našoj imaju pravo na porodiljnu od 1660kn.
Sortiraj odgovore
Najstariji