Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Silvia3
    10. Veljača 2015. 21:09

Ja sam na ugovoru na neodređeno i zbog toga stvarno mogu mirno spavati...nadam se da i sve vi koje čekate da će vam se i ostvariti...jednostavno ne razumijem poslodavce koji zbog trudnoće ne produze ugovor a ionako njemu ni iz džepa ni u džep.stvarno bi voljela da mi netko objasni jer mi je to toliko odvratno i neljudski.nadam se da se to ovdje nikome neće dogoditi...

Pupa5
    13. Veljača 2015. 18:24

Silvia

Ja sam na ugovoru na neodređeno i zbog toga stvarno mogu mirno spavati…nadam se da i sve vi koje čekate da će vam se i ostvariti…jednostavno ne razumijem poslodavce koji zbog trudnoće ne produze ugovor a ionako njemu ni iz džepa ni u džep.stvarno bi voljela da mi netko objasni jer mi je to toliko odvratno i neljudski.nadam se da se to ovdje nikome neće dogoditi…

Cure ja sam potpisala na neodređeno - jučer :) U utorak mi je drugi pregled, držite fige da sve bude ok pa da se stvarno mogu opustiti :)

NMareN
    10. Veljača 2015. 21:16

Evo jedne nezaposlene trudnice, i sad mudrujem i kalkuliram dali cu uspijeti naci nekog da me zaposli a najon toga odem na komplikacije, cisti radi toga da dobivam u trudnoći onih moćnih 1600kn, koje bi meni dobro došlo, barem bi prije otplatila školarinu...

Sanjarica
    10. Veljača 2015. 21:26

NMareN

Evo jedne nezaposlene trudnice, i sad mudrujem i kalkuliram dali cu uspijeti naci nekog da me zaposli a najon toga odem na komplikacije, cisti radi toga da dobivam u trudnoći onih moćnih 1600kn, koje bi meni dobro došlo, barem bi prije otplatila školarinu…

Do 45 dana prije poroda dobivat ces naknadu ako otvoris bolovanje tj te komplikacije,i to pravo ostvarujes ako imas u zadnje 2 god 12 mjeseci rada.. racuna ti se neki otp prosjek placa(zadnjih 6)  i na osnovu tog iznosa dobivas iznos za komplikacije. Ali samo moras kad otvoris blovanje bit sad zaposlena barem vise od mjesec dana..i to je to...nije bitno do kad ce ti poslodavac dat ugovor... ako se slucajno ne dogodi da ti da ugovor e tad imas pravo na naknadu od oko otp 890 kn...al se iskreno nadam da ces dobit ugovor...  
    A onih 1663 kn ionako svakako dobivas za prvih god dana nakon sta rodis. Nadam se da sam ti bar malo pomogla, ja sam jucer bas bila na socijalnom i tako mi to sve objasnili...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Ja to mogu, ja to hoću....

Ljubav2
    10. Veljača 2015. 21:30

NMareN, u potpunosti te razumijem i suosjećam... dobivat ćeš tih 1660kn, nije nešto al isto posluži..mislim da to otvaraš mjesec prije termina..tako nekako.. i ja sam u sličnoj situaciji.. ok, imam ušteđevine i do prošlog mjeseca sam dobivala plaću i sad još dobivam naknadu, dečko vani radi pa je ajde nekako lakše.. al opet sam navikla ne ovisit o nikome...

Silvia, super za neodređeno :) Zbilja si sretnica :D 
    ma ja sam se sama zeznula, već bi bila za stalno al nikako taj fax završit.. stalno nešto radim pa uvijek kao ima vremena.. sad ću se toga isto ulovit i privest kraju pa sam na miru :D

Nadam se da ste sve ok

NMareN
    10. Veljača 2015. 21:34

Hmmm, imam 9mj staza + 12 mj stručno osposobljavanje. A vjerujemo da se to ne ubraja

NMareN
    10. Veljača 2015. 21:34

Hmmm, imam 9mj staza + 12 mj stručno osposobljavanje. A vjerujemo da se to ne ubraja

Sanjarica
    10. Veljača 2015. 21:58

Bila zaposlena ili ne pravo na porodiljnu naknadu ima svako,otvara se 45 dana prije predvidenog termina i traje godinu dana, al bi bilo dobro ako bi se mogla s nekim poslodavcem dog da je prijavi na bar 2 mj, da joj uplati placu na racun(ako nemoze radit nek mu je vrati) i doprinose da si sama platis (oko 2300 bi te izasli za 2 mj)...i nakon toga bis nekih 4-5 mj ima pravo i naknadu za komplikacije(ako ispunjavas jos uvjete koje sam napisala u prethodnom postu)...meni npr izade da cu imat pravo na oko 3900-4000 kn pa mislim da se isplati i platit si ta dva mj doprinosa...opet sam u lijepom plusu...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

kneginja
    10. Veljača 2015. 21:42

NmareN ako si na burzi zasto bi se prijavljivala igdje. Ja sam isto nezaposlena...na burzi sam nekih 0 mjeseci....sada, i imat cu pravo na porodiljnu naknadu minimalnu od 1663 kn. Šta je puno više nego ništa :D 

Ako te netko zaposli pro forma...imas troskove prijave,koje kad zbrojis...izaidje ti skuplje...a nista ne dobijas....
    Ima čak i caka nekakva ako si nezaposlena i nisi na burzi da se sredi ta porodiljna naknada,al za to trebas otic na zavod za javno zdravstvo.

Ako jesi na burzi....nakon sto rodis...sa dokumentacijom se ide na zavod i radi se zahtjev za naknadom...vrlo brzo se rijesi.

Silvia3
    10. Veljača 2015. 21:43

Baš sam danas pričala sa frendicom kako sam ja vjerojatno kapljica u moru među curama koje nemaju za stalno ugovor..iako i da nemam nebi ga čekala. Iskreno se nadam da ce te uspjeti isposlovati najbolje moguće uvjete. Valjda ima još dobrih ljudi koji će imati milosti..curke držite se

kneginja
    10. Veljača 2015. 21:43

1o mjeseci...ne nula mjeseci hahahah

Ljubav2
    10. Veljača 2015. 21:57

Staž nije bitan..barem meni tako rekla žena na šalteru kad sam se išla prijavljivat na zdrastveno sad u prvom mjesecu.. sve hrv.državljanke ili s nekim određenim brojem godina života u lijepoj našoj imaju pravo na porodiljnu od 1660kn.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI