Epiziotomija/urez međice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

bellisima2

Broj poruka: 22

Prijavi adminu

MarijaŠ

bjap

Znači, možda imaš genetskih predispozicija da ne budeš rezana ili da ne popucaš, ali tko te pita?? Joj, znaš šta, bitno da se mi porodimo na prirodan način, bez carskog, bez vakuuma. Nekako sam se pomirila s epiziotomijom. Postaje me sve više stah da dijete ne pokupi neku bakteriju ili nešto pa da mora na pedijatriju, ili da imamo problema s dojenjem.  Ja ću nekako preživjeti rezuckanje 
    Ma joj, draga moja… Preživjet ćemo mi sve. Barem ja tako nekako osjećam. Znaš ono, nema nazad, šuti i izduraj. Ali i meni je najvažnije baš to što kažeš - da sve bude ok, bez nekih velikih komplikacija.

ja znam cure koje su prošle bez epiziotomije..samo sam čula da su njima na porodu babice stalno masirale međicu i stavljale tople obloge, te takodjer kad glavica krene van, treba malo pričekati s tiskanjem da se tkivo stigne razvući.. eto tako su mi ispričale :)
    Ali kao što kažete, bitno da prodje bez bilo kakvih kompikacija!
    Bjap, oko 35. tjedna bi se trebali raditi brisevi da bebica ne pokupi neku bakteriju na porodu..

• nama

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Dva puta rodila, oba puta rezana. Nije to tako nešto dramatično, barem ja nisam ni osjetila sam rez, šivanje nije nešto ugodno, osjetiš, ali dobiješ lokalnu anesteziju, pa se izdrži... Ili je barem meni bilo tako, nakon poroda mi je sve tralala. Da, i daju ti bebu na prsa, bar su meni tako, valjda da te malo dekoncentriraju
    Ili da ne počneš bježat sa stola

• Countess

Broj poruka: 109

Prijavi adminu

Pa zar je moguce da sam jedina ovdje koja je ODBILA epiziotomiju unaprijed na papiru i jos usmeno prije samog izgona? :D
    Ja jesam malo popucala, ali nikakvi bolovi ni posljedice tih par savica, ipak je malac bio preko 4 kg :)
    Ili sam ipak bila malo prehrabra da odbijem tako nesto? Uskoro rađam drugi put i opet odbijam sve postupke suvremene medicine i trazim prirodni fizioloski porod :D

bellisima2

Prijavi adminu

Countess

Pa zar je moguce da sam jedina ovdje koja je ODBILA epiziotomiju unaprijed na papiru i jos usmeno prije samog izgona? :D
    Ja jesam malo popucala, ali nikakvi bolovi ni posljedice tih par savica, ipak je malac bio preko 4 kg :)
    Ili sam ipak bila malo prehrabra da odbijem tako nesto? Uskoro rađam drugi put i opet odbijam sve postupke suvremene medicine i trazim prirodni fizioloski porod :D

Znači ako kažeš na porodu da moliš da te ne režu, stvarno te poslušaju?
    Jel prosvjeduju u stilu da im ne pametuješ i sl?
    Rodila si u Vinogradskoj jel da? Da li ti primalja masira međicu na porodu ako kažeš da ne bi epiziotomiju?

• Countess

Broj poruka: 109

Prijavi adminu

Da, radi se o Vinogradskoj, ja sam predala svoj plan poroda i nisam ništa njihovo potpisivala. Babica me masirala s uljem i kad sam tiskala je rekla samo da bi bilo brže ako reže a moj muž je rekao ne može i to je to. Nikakvih problema. Bila je jedna babica kojoj je srećom završavala smjena kad sam ušla u boks i koja je rekla da nemam ja šta zahtjevat, ali to me uopće nije nimalo diralo. Imam svoja prava i točka, sve dok nismo ugroženi beba i ja ne dam da me se rezbari ili muči i da mi se upliće u normalni tijek poroda. Čak sam razmišljala i da taj plan ovjerim kod bilježnika, za svaki slučaj. Sramotno da u današnje vrijeme moraš tražiti nešto što bi trebalo biti sasvim normalno.

bellisima2

Prijavi adminu

Da, kao da se ne radi o tvom tijelu..
    Ma toga me strah, da ne bude neka "zločesta", baš mi se ne da svađati tamo s njom!
    A i još me mora poroditi
    Pa valjda je normalno da svaka žena ima neke želje kako bi da joj se dijete rodi..ne znam kako mogu biti okrutni u takvim najosjetljivijim trenucima..
    Ja ću isto napisati plan poroda, i nadam se da će sve ok proći!

nina285

Broj poruka: 10

Prijavi adminu

Ja sam rezana, oporavak je trajao jedno 6-7 tjedana dok sam mogla skroz normalno sjediti. Ja sam špricala šavove sa Octeniseptom i ispirala nakon svakog odlaska na wc. Kasnije mi je patronažna preporučila da stavljam obloge od čaja Hrastove kore i bilo mi je lakše dok se šavovi nisu razgradili.

Lilica

Broj poruka: 1031

Prijavi adminu

jel netko rodio na stolcicu? jel istina da se tako smanjuje mogucnost za potrebu rezanja??

TeaOsijek

Broj poruka: 122

Prijavi adminu

Dali netko ima iskustva sa porodom u osječkoj bolnici? Meni je prva beba, do sada se nisam baš nešto pretjerano ni raspitivala oko poroda, ali sada kako se bliži zanima me masu stvari. Koliko sam čula kod nas u Osijeku nemaju baš toliko razumjevanja prema trudnicama da bi masirale međicu i sl.

• ...

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Laž je da se treba rezati..Ja sam rodila prvu bebu bez reza..Bila je teška 3900 g i promjera glave 36 cm..Mene su masirai i stavljali tople obloge..Tako da mislim da u rijetko kojem slučaju ima potrebe za rezanjem..A i ja nisam nešto velika osoba (163 i promjer bokova 94 cm) ako to ima ikakve veze

Vanja

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.