mene su recnuli i to između trudova,nije baš bolilo jer sam bila sva napeta i samo sam o trudovima razmišljala i kako disati (nisam bila pod nikakvim painkillerima i babica me probala masrirati kroz 2-3 truda ali je očito zaključila da neće ić bez rezanja) i 'šivanje' je bolilo ko sam vrag..tj ne šivanje,iglu i konac nisam ni osjetila nego ono nešto metalno čime te rašire da pregledaju gdje treba šivati
evo prošla su 3 tjedna od poroda i sve se zaraslo do kraja s tm da se meni jedan šav 'otpustio' odmah sljedeći dan u bolnici al su zaključili da nebudu ništa poduzimali... bila sam 4 dana u bolnici i u to vrijeme sam 'izvukla' brisanjem nakon wc-a dva konca duljine 3 cm i još jedan doma nakon tjedan i pol od poroda...
zarastanje je krenulo na bolje kad sam odustala od onih debelih vatastih uložaka(nakon cca 2tj od poroda) jer mi se svaki put mrežica zaljepila za ranu i nije bilo zraka(a preporuka je bila držati ranu suhom i čistom -.-)...uzela sam one noćne tanke uloške i mjenjala što ćešće...također se brisala sa vlažnim maramicama i sušila sa maramicama za nos da ne ostanu mucice od ručnika ili wc papira i u roku 3-4 dana je zaraslo do kraja
Epiziotomija je nešto čega sam se bojala više od ičega i molila sam se cijelu trudnoću da prođem bez toga, na kraju me ipak zahvatila i željela sam smrt ženi koja me recnula prva 3 dana dok me jako boljelo, kasnije sam joj oprostila jer sam nakon 5 dana već sjedila i nije me ništa više boljelo, a danas 2 i pol tjedna nakon poroda se još malo vidi rez, ali nije ni upola strašno kako sam mislila da će biti. I da, ja sam prvi dan uzela ogledalo i pogledala rez i briznula u plač jer je to sve bilo ljubičasto i natečeno...nemojte raditi tu grešku, pričekajte bar tjedan dana pa pogledajte ako baš želite (grozan je osjećaj kad prvih dana ne možeš ni sjesti ni hodati radi reza i osjećaš se kao da ti je oduzeta sva čovječnost jer nisi u stanju ni pod tuš bez pomoći)
Drago mi je da sam procitala komentare zena koje su a bile rezane, popucale i one sretnice kojima se nije nist dogodilo. Moje pitanje je vezano iskljucivo za temu masaze medice. U 35 tjednu sam i definitivno mi se ovakav nacin masaze cini nemoguc. Imam veliku busku i tesko dosezem ciljano podrucje masaze (dobila sam 11 kila i jos uvijek vjezbam smanjenim intenzitetom nego prije poroda). Tako da mene zanimaju iskustva oko samog nacina masaze.
Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.
Hej,
o kojem rodilištu se radi?
Moram priznati da se i ja grozim toga... Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije... stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!
Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.
Huh, to mi je najveći strah što se tiče poroda... I ja sam čula da to sada rade skoro rutinski svatkoj provortki, makar malo - cap! Uh, sva se naježim!
I ja sam čitala da su inače kao primalje u RH protiv toga, ali iskustva žena koje su se porađale govore drugačije... Bože nam pomozi!
Krešimir 19.08.2014. <3
Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.Hej,
o kojem rodilištu se radi?
Moram priznati da se i ja grozim toga… Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!
I ja sam citala tu knjigu i planiram naglasiti da zelim izbjeci rez ako se moze... Sve se nadam da mozda nece trrbati :-/
Sortiraj odgovore
Najstariji