Ma ja se najviše i grozim tog oporavka poslije. Ipak izgleda da većina to dosta teško podnosi. I da, ispada da se svaku ženu pod normalno reže!
mene su recnuli i to između trudova,nije baš bolilo jer sam bila sva napeta i samo sam o trudovima razmišljala i kako disati (nisam bila pod nikakvim painkillerima i babica me probala masrirati kroz 2-3 truda ali je očito zaključila da neće ić bez rezanja) i 'šivanje' je bolilo ko sam vrag..tj ne šivanje,iglu i konac nisam ni osjetila nego ono nešto metalno čime te rašire da pregledaju gdje treba šivati
evo prošla su 3 tjedna od poroda i sve se zaraslo do kraja s tm da se meni jedan šav 'otpustio' odmah sljedeći dan u bolnici al su zaključili da nebudu ništa poduzimali... bila sam 4 dana u bolnici i u to vrijeme sam 'izvukla' brisanjem nakon wc-a dva konca duljine 3 cm i još jedan doma nakon tjedan i pol od poroda...
zarastanje je krenulo na bolje kad sam odustala od onih debelih vatastih uložaka(nakon cca 2tj od poroda) jer mi se svaki put mrežica zaljepila za ranu i nije bilo zraka(a preporuka je bila držati ranu suhom i čistom -.-)...uzela sam one noćne tanke uloške i mjenjala što ćešće...također se brisala sa vlažnim maramicama i sušila sa maramicama za nos da ne ostanu mucice od ručnika ili wc papira i u roku 3-4 dana je zaraslo do kraja
Epiziotomija je nešto čega sam se bojala više od ičega i molila sam se cijelu trudnoću da prođem bez toga, na kraju me ipak zahvatila i željela sam smrt ženi koja me recnula prva 3 dana dok me jako boljelo, kasnije sam joj oprostila jer sam nakon 5 dana već sjedila i nije me ništa više boljelo, a danas 2 i pol tjedna nakon poroda se još malo vidi rez, ali nije ni upola strašno kako sam mislila da će biti. I da, ja sam prvi dan uzela ogledalo i pogledala rez i briznula u plač jer je to sve bilo ljubičasto i natečeno...nemojte raditi tu grešku, pričekajte bar tjedan dana pa pogledajte ako baš želite (grozan je osjećaj kad prvih dana ne možeš ni sjesti ni hodati radi reza i osjećaš se kao da ti je oduzeta sva čovječnost jer nisi u stanju ni pod tuš bez pomoći)
Drago mi je da sam procitala komentare zena koje su a bile rezane, popucale i one sretnice kojima se nije nist dogodilo. Moje pitanje je vezano iskljucivo za temu masaze medice. U 35 tjednu sam i definitivno mi se ovakav nacin masaze cini nemoguc. Imam veliku busku i tesko dosezem ciljano podrucje masaze (dobila sam 11 kila i jos uvijek vjezbam smanjenim intenzitetom nego prije poroda). Tako da mene zanimaju iskustva oko samog nacina masaze.
Draga Tinča,
Možete pročitati naš članak Masažom međice izbjegnite epiziotomiju u kojem je opisano kako se točno masira međica.
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/masazom-medice-izbjegnite-epiziotomiju-873
Vaša Klokanica
Evo,
bilo sinoć na tečaju...kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit... Super. Krasno.
Sortiraj odgovore
Najstariji