moju frendicu nisu rezali a prvorotka je.. pitala sam ju jel ona tražila da ju ne režu i rekla je da nije ništa tražila i da je jednostavno nisu trebali rezati. tako da ne znam valjda ako te potrerefi takva sreća...
pozz svima evo ja sam usla u 36 tjedan :) pocela sam s masazom međice na pocetku 35 tj, u dm-a su mi dali trudnicku knjizicu s popustima i u njoj je bio popust za weleda ulje koje je 90 kn sa popustom mi je doslo 60 mislim da nije puno dat za to ako si uporan i ako stvarno moze pomoci na kutiji ima objasnjenje, a unutra letak ali na njemackom ali i 3 slike koje pokazuju kako se izvodi masaza , prvi put kad sam isla masirat nisam znala kako da se namjestim i stala sam u polu sjedeci polozaj na krevetu nije mi uopce bilo jasno da li radim to ispravno bila sam skroz zbunjena ugl zatezalo me dosta ali bi to zatezanje nakon par sek prestalo i tako 10 min, sutra sam pogledala video na youtubu kao moze se cucnuti do poda uz zid i sa dva prsta rastezati ja ne mogu sa dvije ruke dosec do dole zato sam radila sa jednom i stvarno je lakse za rastezat
evo nakon samo par dana masiranja stvarno osjetim razliku da mi se opustio taj dio koze i da se rasteze lakse. mislim da stvarno treba pokusat s tim ako se i ne izbjegne epiz, vjerovatno ce ublazit toliko pucanje i omogucit laksi prolaz bebine glavice
Nema rutinskog rezanja, nigdje, to ovisi o doktorima. Mene nisu rezali, samo me malena ogrebala, jer je imala ruke uz glavu, i ogrebla me, pa sam imala nekoliko mikro šavova. A možete i tražiti da to ne želite, i nemaju vas pravo rezati.
Ja kolko znam, možeš sastavit popis što želiš što ne želiš..tipa kao listu želja i to ovjerit kod javnog bilježnika (nekih 50 kn se plaća ovjera kolko znam) i onda te nemaju pravo rezati osim ako nije baš baš potrebno... isto tako možeš tražiti i da ti porod ne radi neki određeni doktor i opet, nema pravo to radit.. to ti je sve u zakonu o pacjenitima ili kak se već zakon zove... uglavnom... ako ne želiš da te režu napišeš i doneseš to na porod, ako nema potrebe ne režu... jedino ako si ti ili beba ugroženi, onda da... al mislim da u tom slučaju nitko normalan ne bi rekao ne pa da te i cijelu izrežu
Dada, idemo mi rodit negdje drugdje, meni se to s Kc bolnicom sve više i više nikaj ne sviđa :(
Sortiraj odgovore
Najstariji