Drage mame, jesu li vas "rezali" na porodu i kakav je bio oporavak? Čitam da je bolje rezanje nego da dođe do pucanja, jer je onda oporavak puno teži. Ali opet, u zadnje vrijeme priča se da je ta epiziotomija nepotrebna i da u rodilištima to rade rutinski, a ne bi trebali... Isto...prijateljice koje su bile "rezane" pričaju mi da je to grozno, posebno kad ti rade za vrijeme trudova, a i mjesecima poslije poroda - boli i neugodno je, posebno kod seksa...
Draga Tara, i mene je rezanje plašilo više od trudova tijekom trudnoće, ali vjeruj mi da trenutak zarezivanja nije strašan. Ja sam imala puno šavova i oporavljala sam se mjesec dana. Puno pomažu obloge Rivanola i sušenje šavova sušilom za kosu nakon tuširanja. To mi je otkrio jedan stari liječnik iz Sarajeva i stvarno ubrzava opravak. Sretno!
Joj kad se sjetim prvog poroda.... Trudovi su bili vać jaki, beba je bila spremna, babica je masirala i širila međicu al je procjenila da je bolje da me malo recne nego da pukne jer je beba bila dosta velika... I uzme ona škare a ja se prepalaaaa... Skoro sam 2 truda od straha propustila, al kad me treći trud stisnuo, bilo me baš briga :D U glavnom, to niš ne boli, beba je odmah iskočila i sve je bilo ok. Al me šivanje bolilo :O I to više nego trudovi, neću nikog plašit... No, meni nije bilo grozno podnjet trudove :D Ali, ja sam nakon 5 sati normalno sjedila, niš me nije boljelo,samo malo zatezalo. Čak je i ginekolog kad je došao u sobu mislio da nisam rezana :D A drugi put je napukla međica par milimetara tamo gdje je šivano i bilo je tanko. Eh to me peklo i 3 tjedna nisam mogla sjest kak spada a bilo je tak malo da je pće zanemarivo....
Ja sam rezana izvana i popucala iznutra, nis me nemojte pitat. 13 vanjskih i 12 unutarnjih savova. Nakon 3 tjedna sjela uz veliki napor. I danas osjedtim rez u nekim situacijama . Samo rezanje nisam osjetila, bas zato jer sam rezana u trudu. Babica se stvarno trudila masirati me, ali jednostavno nije islo i morala je rezat.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Prvorotka sam,masirali me,ali i recnuli i jako sam im zahvalna na tome...nisam popucala,oporavila sam se jako brzo,još bi i brže da nisu hemoroidi iskočili ..Moj savjet; prva dva dana dok se rana ne smije močit stisnite zub,a onda si hladite ranu (nakapajte fiziološku ili octenisept na uložak,ali obavezno nakon toga osušite fenom).. i onda za nekih 5,6 dana mažite kantarionom...i to je to
Ja bi rekla da sam rezana rutinski al taj rez takoreć nisam ni osjetila u tom momentu. Oporavak je bio cca mjese dana da sam baš mogla normalno sjedit. ispirala sam čajem hrastove kore i špricala Bvacyn sprejem. Silno sam htjela izbjeć epiziotomiju al babica mi uopće nije masirala međicu tak da je bilo neminovno. Sve u svemu nije tako strašno al ako se može izbjeć zašto ne?! Osjetim rez ponekad, nije neka neizsrživa bol al točoo osjetim to mjesto.
Sortiraj odgovore
Najstariji