Epiziotomija/urez međice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tara

    Tara

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    Drage mame, jesu li vas “rezali” na porodu i kakav je bio oporavak? Čitam da je bolje rezanje nego da dođe do pucanja, jer je onda oporavak puno teži. Ali opet, u zadnje vrijeme priča se da je ta epiziotomija nepotrebna i da u rodilištima to rade rutinski, a ne bi trebali… Isto…prijateljice koje su bile “rezane” pričaju mi da je to grozno, posebno kad ti rade za vrijeme trudova, a i mjesecima poslije poroda - boli i neugodno je, posebno kod seksa…

  • Jass

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Mene su na prvom porodu rezali,imala sam 10 šavova izvana i 5 iznutra… :/ Oporavak je trajao mjesec dana, s tim da prva dva tjedna nisam mogla normalno sjediti.Nadam se da na drugom porodu neću doživjeti isto toliko šavova.Ima li neka od vas iskustva da je prvi put bla rezana,a drugi put ne??

  • Avatar pina

    pina

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Draga Jass, prvi porod mi je prošao kao tvoj, a drugi puno lakše. Sestra (babica) mi je masirala međicu tijekom tiskanja, što peče, ali sam prošla bez rezanja . Iz rodilišta sam izašla skoro trčeći ! Vjerujem da će i tebi tako biti! p.s.razmak između prvog i drugog poroda je bio 19 mjeseci.

  • Avatar pina

    pina

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Draga Tara, i mene je rezanje plašilo više od trudova tijekom trudnoće, ali vjeruj mi da trenutak zarezivanja nije strašan. Ja sam imala puno šavova i oporavljala sam se mjesec dana. Puno pomažu obloge Rivanola i sušenje šavova sušilom za kosu nakon tuširanja. To mi je otkrio jedan stari liječnik iz Sarajeva i stvarno ubrzava opravak. Sretno!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Joj kad se sjetim prvog poroda…. Trudovi su bili vać jaki, beba je bila spremna, babica je masirala i širila međicu al je procjenila da je bolje da me malo recne nego da pukne jer je beba bila dosta velika… I uzme ona škare a ja se prepalaaaa… Skoro sam 2 truda od straha propustila, al kad me treći trud stisnuo, bilo me baš briga :D U glavnom, to niš ne boli, beba je odmah iskočila i sve je bilo ok. Al me šivanje bolilo :O I to više nego trudovi, neću nikog plašit… No, meni nije bilo grozno podnjet trudove :D Ali, ja sam nakon 5 sati normalno sjedila, niš me nije boljelo,samo malo zatezalo. Čak je i ginekolog kad je došao u sobu mislio da nisam rezana :D A drugi put je napukla međica par milimetara tamo gdje je šivano i bilo je tanko. Eh to me peklo i 3 tjedna nisam mogla sjest kak spada a bilo je tak malo da je pće zanemarivo….

  • Jass

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Draga Pina,hvala na odgovoru! Malo si me utješila :) Razmak između moja dva poroda bit će skoro 5 godina na datum termina pa nisam ni sama sigurna koliku to ulogu igra…Vidjet ćemo :) Javit ću :P

  • Avatar mayna.seka

    mayna.seka

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    ja sam koristila ulje za masažu međice i jako mi je pomoglo na mome prvom porodu.samo sam se bojala da nisam bacila puno novaca na nešto što mi možda neće pomoći ali prevarila sam se 

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam rezana izvana i popucala iznutra, nis me nemojte pitat. 13 vanjskih i 12 unutarnjih savova. Nakon 3 tjedna sjela uz veliki napor. I danas osjedtim rez u nekim situacijama . Samo rezanje nisam osjetila, bas zato jer sam rezana u trudu. Babica se stvarno trudila masirati me, ali jednostavno nije islo i morala je rezat.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Mamilyn Monroe

    Mamilyn Monroe

    Broj poruka: 31

    Prijavi adminu

    Prvorotka sam,masirali me,ali i recnuli i jako sam im zahvalna na tome…nisam popucala,oporavila sam se jako brzo,još bi i brže da nisu hemoroidi iskočili ..Moj savjet; prva dva dana dok se rana ne smije močit stisnite zub,a onda si hladite ranu (nakapajte fiziološku ili octenisept  na uložak,ali obavezno nakon toga osušite fenom).. i onda za nekih 5,6 dana mažite kantarionom…i to je to 

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Ja bi rekla da sam rezana rutinski al taj rez takoreć nisam ni osjetila u tom momentu. Oporavak je bio cca mjese dana da sam baš mogla normalno sjedit. ispirala sam čajem hrastove kore i špricala Bvacyn sprejem. Silno sam htjela izbjeć epiziotomiju al babica mi uopće nije masirala međicu tak da je bilo neminovno. Sve u svemu nije tako strašno al ako se može izbjeć zašto ne?! Osjetim rez ponekad, nije neka neizsrživa bol al točoo osjetim to mjesto.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.