Epiziotomija/urez međice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

bjap

Broj poruka: 1100

Prijavi adminu

bellisima

bjap

Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.
    Hej,
    o kojem rodilištu se radi?
    Moram priznati da se i ja grozim toga… Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
    Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!

Rodilište Slavonski Brod. Reko doktor da me ne moraju rezat ako baš ne želim, pa kad puknem da će oni svejedno zašit, nema problema, hahhaah! Danas je primalja o tome pričala, ali više se nisam trudila išta pitati. Ona veli da to nikoga ne boli, ni rez ni šivanje, da za 3 tjedna sve zaraste. Nikakava Occtanisept, već samo ispirati vodom i dobro posušiti (čitala sam negdje da je fen super), eventualno malo Tyrosur praška staviti.

JasminkaMinka

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Mene nisu rezali, ali sam "pukla" i to mi nije nimalo bilo  bolno jer su trudovi bili daleko bolniji. Ljiječnica se ljutila jer je morala puno šivati i to nije bilo "po crti" no ja sam već drugi dan normalno sjedila i nije me ništa zatezalo ni peckalo. Nisam imala nikakvih poteškoća ni nakon dolaska kući ni tijekom seksualnih odnosa kasnije. Mislim da bi trebalo pustiti prirodu da napravi svoje i da rezanje nije potrebno ako je porod bez drugih komplikacija.

bellisima2

Broj poruka: 22

Prijavi adminu

bjap

bellisima

bjap

Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.
    Hej,
    Moram priznati da se i ja grozim toga… Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
    Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!
    Rodilište Slavonski Brod. Reko doktor da me ne moraju rezat ako baš ne želim, pa kad puknem da će oni svejedno zašit, nema problema, hahhaah! Danas je primalja o tome pričala, ali više se nisam trudila išta pitati. Ona veli da to nikoga ne boli, ni rez ni šivanje, da za 3 tjedna sve zaraste. Nikakava Occtanisept, već samo ispirati vodom i dobro posušiti (čitala sam negdje da je fen super), eventualno malo Tyrosur praška staviti.

A ne znam ni sama.. ja mislim da ću svakako moliti primalju da me ne reže, osim ako stvarno ne nastane neki problem :/
    Nekako joj ne vjerujem da to ne boli...
    Držim ti fige u svakom slučaju da prodješ bez toga i da se brzo oporaviš!

bjap

Prijavi adminu

Hvala! Kako bude, izdržat ću sve, sam nek beba bude dobro.  Valda sam se isplašila čitajući da šivanje nekada boli više neg trudovi, hahahah!!!

Broj poruka: 5449

Prijavi adminu

bellisima

bjap

bellisima

bjap

Hej,
    A ne znam ni sama.. ja mislim da ću svakako moliti primalju da me ne reže, osim ako stvarno ne nastane neki problem :/
    Nekako joj ne vjerujem da to ne boli…
    Držim ti fige u svakom slučaju da prodješ bez toga i da se brzo oporaviš!

Mene osobno samo rezanje nije boljelo, rezana sam u trudu, sivanje isto tako nije bolilo jer sam dobila lokalnu. Osjetila sam samo prvi ubod, dok nije proradila injekcija. Ali zato je boljelo poslije, tek nakon 2,5 tjedna sam sjela, uz puno muke. Ali ja sam bila i tezi slucaj (izvana rezana, iznutra pukla), savova ko u pjesmi. :-)

http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

bellisima2

Broj poruka: 22

Prijavi adminu

bjap

Hvala! Kako bude, izdržat ću sve, sam nek beba bude dobro.  Valda sam se isplašila čitajući da šivanje nekada boli više neg trudovi, hahahah!!!

A sve je to individualno očito, a ovisi i o doktoru/primalji..
    Ja se nadam da će proći bez toga, stvarno mi nije baš svejedno...a i oporavak je duži..

bjap

Prijavi adminu

Ja si baš sinoć razmišljam, stvarno en poznam nikoga da nije rezan ili da nije popucao. Valjda je priroda tako da da večina žena popuca, pa su doktori osmislili rezanje. Kako bude!!

MarijaŠ

Broj poruka: 1925

Prijavi adminu

bjap

Ja si baš sinoć razmišljam, stvarno en poznam nikoga da nije rezan ili da nije popucao. Valjda je priroda tako da da večina žena popuca, pa su doktori osmislili rezanje. Kako bude!!

Heh, ja poznajem - svoju mamu  rodila je nas 3 i sve bez ikakvog rezanja, pucanja... ali to je bilo krajem 80ih, početkom 90ih hehehe... Ove novije mame su baš sve rezane. Baš kako kažeš,ne poznajem niti jednu da nije.

Krešimir 19.08.2014. <3

bjap

Prijavi adminu

Znači, možda imaš genetskih predispozicija da ne budeš rezana ili da ne popucaš, ali tko te pita?? Joj, znaš šta, bitno da se mi porodimo na prirodan način, bez carskog, bez vakuuma. Nekako sam se pomirila s epiziotomijom. Postaje me sve više stah da dijete ne pokupi neku bakteriju ili nešto pa da mora na pedijatriju, ili da imamo problema s dojenjem.  Ja ću nekako preživjeti rezuckanje 

MarijaŠ

Broj poruka: 1925

Prijavi adminu

bjap

Znači, možda imaš genetskih predispozicija da ne budeš rezana ili da ne popucaš, ali tko te pita?? Joj, znaš šta, bitno da se mi porodimo na prirodan način, bez carskog, bez vakuuma. Nekako sam se pomirila s epiziotomijom. Postaje me sve više stah da dijete ne pokupi neku bakteriju ili nešto pa da mora na pedijatriju, ili da imamo problema s dojenjem.  Ja ću nekako preživjeti rezuckanje 

Ma joj, draga moja... Preživjet ćemo mi sve. Barem ja tako nekako osjećam. Znaš ono, nema nazad, šuti i izduraj. Ali i meni je najvažnije baš to što kažeš - da sve bude ok, bez nekih velikih komplikacija.

Krešimir 19.08.2014. <3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.