Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.Hej,
o kojem rodilištu se radi?
Moram priznati da se i ja grozim toga… Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!
Rodilište Slavonski Brod. Reko doktor da me ne moraju rezat ako baš ne želim, pa kad puknem da će oni svejedno zašit, nema problema, hahhaah! Danas je primalja o tome pričala, ali više se nisam trudila išta pitati. Ona veli da to nikoga ne boli, ni rez ni šivanje, da za 3 tjedna sve zaraste. Nikakava Occtanisept, već samo ispirati vodom i dobro posušiti (čitala sam negdje da je fen super), eventualno malo Tyrosur praška staviti.
Mene nisu rezali, ali sam "pukla" i to mi nije nimalo bilo bolno jer su trudovi bili daleko bolniji. Ljiječnica se ljutila jer je morala puno šivati i to nije bilo "po crti" no ja sam već drugi dan normalno sjedila i nije me ništa zatezalo ni peckalo. Nisam imala nikakvih poteškoća ni nakon dolaska kući ni tijekom seksualnih odnosa kasnije. Mislim da bi trebalo pustiti prirodu da napravi svoje i da rezanje nije potrebno ako je porod bez drugih komplikacija.
Evo,bilo sinoć na tečaju…kod nas se u rodilištu kod prvorotki u 98% slučajeva izvodi epiziotomija. Babica procjeni, ali praksa je da se reže!!!! Tako da od masaže ništa, neću se ni trudit… Super. Krasno.Hej,
Moram priznati da se i ja grozim toga… Ipak, planiram napraviti plan poroda i moliti babicu da me ne režu .. a sad, kako će biti, vidjeti ćemo!
Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!Rodilište Slavonski Brod. Reko doktor da me ne moraju rezat ako baš ne želim, pa kad puknem da će oni svejedno zašit, nema problema, hahhaah! Danas je primalja o tome pričala, ali više se nisam trudila išta pitati. Ona veli da to nikoga ne boli, ni rez ni šivanje, da za 3 tjedna sve zaraste. Nikakava Occtanisept, već samo ispirati vodom i dobro posušiti (čitala sam negdje da je fen super), eventualno malo Tyrosur praška staviti.
A ne znam ni sama.. ja mislim da ću svakako moliti primalju da me ne reže, osim ako stvarno ne nastane neki problem :/
Nekako joj ne vjerujem da to ne boli...
Držim ti fige u svakom slučaju da prodješ bez toga i da se brzo oporaviš!
Inače u knjizi Moja trudnoća od udruge hrvatskih primalja zagovaraju porod bez epiziotomije… stvarno vjerovatno najviše ovisi o primalji na porodu!Rodilište Slavonski Brod. Reko doktor da me ne moraju rezat ako baš ne želim, pa kad puknem da će oni svejedno zašit, nema problema, hahhaah! Danas je primalja o tome pričala, ali više se nisam trudila išta pitati. Ona veli da to nikoga ne boli, ni rez ni šivanje, da za 3 tjedna sve zaraste. Nikakava Occtanisept, već samo ispirati vodom i dobro posušiti (čitala sam negdje da je fen super), eventualno malo Tyrosur praška staviti.A ne znam ni sama.. ja mislim da ću svakako moliti primalju da me ne reže, osim ako stvarno ne nastane neki problem :/
Nekako joj ne vjerujem da to ne boli…
Držim ti fige u svakom slučaju da prodješ bez toga i da se brzo oporaviš!
Mene osobno samo rezanje nije boljelo, rezana sam u trudu, sivanje isto tako nije bolilo jer sam dobila lokalnu. Osjetila sam samo prvi ubod, dok nije proradila injekcija. Ali zato je boljelo poslije, tek nakon 2,5 tjedna sam sjela, uz puno muke. Ali ja sam bila i tezi slucaj (izvana rezana, iznutra pukla), savova ko u pjesmi. :-)
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ja si baš sinoć razmišljam, stvarno en poznam nikoga da nije rezan ili da nije popucao. Valjda je priroda tako da da večina žena popuca, pa su doktori osmislili rezanje. Kako bude!!
Heh, ja poznajem - svoju mamu rodila je nas 3 i sve bez ikakvog rezanja, pucanja... ali to je bilo krajem 80ih, početkom 90ih hehehe... Ove novije mame su baš sve rezane. Baš kako kažeš,ne poznajem niti jednu da nije.
Krešimir 19.08.2014. <3
Znači, možda imaš genetskih predispozicija da ne budeš rezana ili da ne popucaš, ali tko te pita?? Joj, znaš šta, bitno da se mi porodimo na prirodan način, bez carskog, bez vakuuma. Nekako sam se pomirila s epiziotomijom. Postaje me sve više stah da dijete ne pokupi neku bakteriju ili nešto pa da mora na pedijatriju, ili da imamo problema s dojenjem. Ja ću nekako preživjeti rezuckanje
Znači, možda imaš genetskih predispozicija da ne budeš rezana ili da ne popucaš, ali tko te pita?? Joj, znaš šta, bitno da se mi porodimo na prirodan način, bez carskog, bez vakuuma. Nekako sam se pomirila s epiziotomijom. Postaje me sve više stah da dijete ne pokupi neku bakteriju ili nešto pa da mora na pedijatriju, ili da imamo problema s dojenjem. Ja ću nekako preživjeti rezuckanje
Ma joj, draga moja... Preživjet ćemo mi sve. Barem ja tako nekako osjećam. Znaš ono, nema nazad, šuti i izduraj. Ali i meni je najvažnije baš to što kažeš - da sve bude ok, bez nekih velikih komplikacija.
Krešimir 19.08.2014. <3
Sortiraj odgovore
Najstariji