Ja sam se jutros prisilila otici sa mojoj starijom u spizu, pa na kavu jer je ona zeljna setnja sa mnom.A ja od straha od otvaranja, bolova i ne znam cega stojim u kuci.Ja sam sebi utuvila u glavu da ako previse setam mogu se otvoriti.A u meni jutros tolika napetost, strah pa si utuvim u glavu jeli mi drob mali za moje tjedne pa iz zbog toga nervoza.Al eto meni mali korak...
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Pa da i jos kad sam mu ispricals nekako me cudno pogledao kao da nisam normalna hahha..
Ja sam iz Slavonije inace 🙂... Iskreno otisla bih psihologu al nekako me strah toga sto ce mi reci, pa pokusavam kao sama sebi pomoci, pa bude dan kad sam u obavezama i ne stignem razmisljat puno i bude mi bolje i onda si kontam ma sta ce mi psiholog i onda opet nakon koji dan me uhvati i onda bi isla pa se opet zaokupiram necim drugim i bude mi bolje i onda opet tako u krug... Pa mislim da cu izdrzati do poroda, ali ako mi poslije bude ovako onda cu ici bez razmisljanja jer ne zelim tako zivjet... Bravo, svaka cast iskreno vam zelim da vam bude jos bolje do tog stupnja da zaboravite da ste ikada i bili lose... To zelim vama i svima ostalima koji imaju ovakav problem... Jer realno kad si takav i kad napravis prvi korak i ucinis nesto tako ides protiv svoje glave i strahova to neopisivo puno znaci.
Ja imam anksioznost od prije, uz povremenu depresiju.Ali ova anksioznost koju sad imam je potaknuta trudnocom.Nece ti doktor reci nista sta vec me znas, a to je da si anksiozna.To nije ni shizofrenija, ni psihoza ni nikakva teza mentalna bolest.Odbaci to sta ce ti reci selo ili doktori.Ja sam dosla u psihologice totalno emocionalno raspadnuta, nisam stajala plakat, u strahu da ne zavrsim na psihijatriju.A rekla mi je jaka anksioznost potaknuta trudnocom.I da sa takvim stanjem mogu otici u postoporodajnu depresiju. Sama se poznas najbolje, ako vidis da emocionalno tones dublje nemoj cekat da prodje.Ako ti je laksi oblik mozda i prodje snagom volje, ali budi spremna i da mozda nece biti tako jednostavno.
A jel ti rekla mozda jel to kako se ti osjecas utjece na bebu? Ja citala neke gluposti i kao pise da takvo stanje utjece na bebu a npr. Danas mi ginekolog rekao da je beba super i da ide kako treba sve. Jesu vama sta govorili ima li to kakvog utjecaja na bebu?
Depresija i anlsioznost utjecu u tom smislu da se povecava hormon stresa tj. kortizol i to beba isto osjeca.Ako je to kod tebe u laganijem obliku onda to i nije problem, ali ako ti prelazi u jaku anksioznost i depresiju, vecinu dana places, imas napadaje panike i sl.onda je to veca kolicina stresa i za bebu.Moze, a i ne mora utjecati na porodjajnu tezinu, zastoj u razvoju i sl. Kazu zadovoljna mama , zadovoljna beba. Ja sam toliko toga iscitala o tome, pricala sa vise lijecnika i kod mene je to bilo preizrazeno i morala sam na antidepresiv.Nisam lako donjela odluku i svaki dan se molim Bogu da nemaju utjecaj na bebu🙏
Ja nisam u hr pa tu malo drugacije vode trudnoce, ugl imam taj trudnicki karton di mi je glavna babica nakon razg napisala tu dijagnozu u svaki put me na pregledu pitaju kako sam i tamo zapisu.. Isla sam na preglede svaka 3tj.psihoterap.mi nije dala nikakvu dijagnozu, snjom pricam o zivotu i dosta sam i tamo plakala doktorica koji mi je dala normabele me saslusala i onda ih prepisala i napisala mi zolift da proguglam kao opciju da mi normabel ne pomogne. Rekla je da bi u idealnom svijetu bilo idealno da ne pijem nikakve tablete ali da je mentalno zdravlje bitno radi bebe i da ce sve biti ok. Eto tako su mene dijagnosticirali.
Meni nije tako strasno i ja sam imala samo taj jedan kao panici napad i poslije togs sam se samo bojala i bila tuzna i stalno mislila na ruzne stvari, sad sve manje i manje.. Ali nakon tog napada panike sam tri dana plakala i nisam mogla jesti bas je bilo uzas al sad sam puno bolje, zadnjih par dana popijem samo jednu tabletu i budem oke ali dode i dan da popijem dvije to stvarno sve po potrebi kad krenem tako upadat u tu tamu i mislim da cu puknit i da necu izdrzat onda popijem pa me opusti malo...nemoj se brinuti sto pijes te tablete ako ti pomazu onda znas da pomazu i tvojoj bebi a ako ih ne pijes znas da je lose oboma...eto i sama si napisala sta se moze desit ako se ne ljeci.
Hvala vam i jednoj i drugoj na podrsci.Da, izgleda da van Hrvatske to sve puno ozbiljnije shvacaju. U idealnom svijetu bi bilo idealno da anksioznost i depresija ne postoje, ali ipak smo u realnom svijetu di nista nije idealno.
Zrinka, ako je tako kako kazes i manje mislis na ruzne stvari, onda probaj snagom volje.Ne znam kad ti je najveca anksioznost, ujutro ili navecer, ali probaj par dana popiti od 5 mg.Meni je najveca ujutro, kao dan je ispred mene i ko zna sta ce biti.Ali isto postoji strah od straha tj.razmisljanje oce li se pojaviti anksioznost.
Sortiraj odgovore
Najstariji