Depresija u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nera20

Broj poruka: 638

Prijavi adminu

Evo isla sam i to malo proguglati, kazu da se normabel ili xanax piju uz zoloft dok zoloft ne prodjeuje da smiruju simptome anksioznosti ili zbog cega vec pijes zoloft. Kad ti postane bolje triba smanjivati normabel i ostati samo na zoloftu. Tako da ako tebi pase 10mg onda pij 10..jer ionako sluzi samo da ti pomogne dok zoloft ne pocne 100% djelovati. 

• lola777

Broj poruka: 823

Prijavi adminu

Margita0407

Evo isla sam i to malo proguglati, kazu da se normabel ili xanax piju uz zoloft dok zoloft ne prodjeuje da smiruju simptome anksioznosti ili zbog cega vec pijes zoloft. Kad ti postane bolje triba smanjivati normabel i ostati samo na zoloftu. Tako da ako tebi pase 10mg onda pij 10..jer ionako sluzi samo da ti pomogne dok zoloft ne pocne 100% djelovati.

Hvala ti na googlanju. Sve sam i ja pregledala i forume pa nadjes misljenja nikako koristiti tablete pa do onih ne steti. Pisala sam i farmakologu i odgovorila mi je da je Zoloft siguran antidepresiv, a Normabel da se smije do 30 mg. Kod mene postoji strah od neuzimanja Normabela, jer i mala anksioznost me preplasi da ce se pojaviti jaca anksioznost.Eto zasad je dr rekla 15 mg, al necu joj ni govoriti da pijem po svome 10 mg. Popijem oko 10 - 11 sati 5 mg i stvarno me drzi do navecer. Sinoc sam ga popila oko 21 30. U petak imam kontrolu kod psihologice pa cu vidit s njom sta ona kaze za dozu.Iako ona kaze da sam na odrzavanju da bi ga isto pila 3 x dnevno i da ne brinem.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Nera20

Prijavi adminu

Ja sam preskacem to di pise da tablete ne valjaju jer nema mi pomoci to citati a bez tablete bi zavrsila u ludnici valjda.moram ici kuhati a bas mi se tesko natjerati...

• Zrinka1

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

Kakve se vama misli motaju po glavi? Pogotovo kad vas uhvati to stanje? Zanima me jer se meni grozne stvari motaju.. Jesu vama samo strahovi ili i ostale crne misli, npr. Meni nekad prolazi glavom kao kako zivot nema smisla i kako bih volila da mi se nesta desi i da ne zivim vise a ja osobno to uopce ne mislim bas naprotov dok nisam upala u to stanje bila sam puna zivota i sad ja mislim to al jednostavno kao da mi neko trpa u glavu negativne misli. Pa ako vam nije problem da napisete kakve vi misli imate ili ste imale kad ste upali u to stanje? 

• Nera20

Prijavi adminu

Probaj popiti vise od 2mg normabela, treba ti veca doza da ti makne i misli. Pa da bile su mi tako slicne misli, sve mi je bilo bezveze, nisam mogla razmisljati o nicemu u buducnosti lijepome, bila sam kao zarobljena u tom trenutku di se osjecam pod panikom, pritiskom, place mi se, stalno pitanje zasto mi se ovo dogada, osjecaj klaustrofobije u kuci cak mi je ta klaustofobija isla tako daleko da sam se u gradu osjecala klaustofobicno, osjecala bi da mi je grad premali, da nemam zraka.. Sve to bi mi se vrtilo dok bi bila u kuci... Sad su mi jos ostale misli hocu li moci zaspati, kad se probudim hocu li zaspati opet, hocu li moci spavati sa bebom u spavacoj, kako ce mi biti to budenje za bebu po noci, kad ostanem sama doma osjetim neku nelagodu... 

• lola777

Prijavi adminu

To su tipicne depresivne misli.Pa se vrtis u krug od pustih razmisljanja zasto to mislim,zasto to osjecam i sl.Pa griznja savjesti. Konkretno, ja imam strah od bolesti,patnje, hoce li beba biti ziva i zdrava,pa se bojim spontanog,prijevremenog poroda,bolova u trudnoci koji me odma asociraju na nesto lose.Jedan period me bilo strah da cu umriti na porodu,pa kako ce moja starija bez mene.Ja se cak bojim izaci iz kuce da ne bi me zabolilo,stalno provjeravam gacice.Uglavnom,sve vezano za trudnocu i obitelj. Pa isto ocu li moci zaspati,pa oce li se javiti anlsioznost kad ce proci
    Ako se osjecam nesto bolje,onda me uhvati strah i praznovjerje da ce nesto iskrsnuti.

• Zrinka1

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

Pa da veoma slicno kod svake od nas... Jel to prode poslije trudnoce? Sta kaze psiholog? Ja se nebi toliko brinula da znam da ce proci cim rodim, ali imam neki ruzan osjecaj da bi mi moglo ostati i to me izluduje, zelim se vratiti na staro... 

• Nera20

Prijavi adminu

Da i ja kad se osjecam dobro stalno ocekujem da cu se poceti osjecati lose. Moja psihoterapeutkinja nista ne komentira taj dio oce li proci nakon trudnoce...samo kaze da se ne brinem oko toga sada.

• lola777

Prijavi adminu

Ne bi bilo lose da pijes od 5 mg Normabela,a ako ti se takve misli nastave popricaj o tome s dr.Ne bi bilo lose no antidepresiv.Moras funkcionirati i sad i kad beba dodje.

• lola777

Prijavi adminu

Da li ce proci,nitko ne zna.Ako prije niste imale slicne epizode,onda postoji velika vjerojatnost da ce proci.Isto tako postoji i mogucnost razvoja postporodajne depresije i zato treba reagirati odmah.Mozda uspijes razgovorom s terapeutom olaksat si,mozda ce trebat i lijekovi.Ja imam problem s ovim od svoje recimo 20 god.,a sad mi je 43 god.Nakon poroda mi je bilo odlicno,i taj dan kad sam rodila trazila sam razgovor u bolnici s psihogom i antidepresive.Samo iz predostroznosti jer me bilo strah postporodajne.Nakon 2- 3 mj sam ih ostavila i dobro funkcionirala.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.