1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Naanaa2
    10. Travanj 2015. 21:43

Eh, imam ja pitanje. Pijete li kakve vitamine i koje? Ja sam pila folnu kiselinu prije trudnoće (planirana trudnoća), nakon potvrde trudnoće doktorica mi je dala Prenatal koji sam popila. I sada već tjedan dana ne pijem ništa. Pitala sam doktoricu trebam li nastaviti s njim ili da uzmem nešto drugo, rekla je da ako hoću mogu, ali da i ne moram samo da jedem više voća i povrća. Sad se mislim, od više vitamina ne može ni meni ni bebi biti ništa (jesam li u pravu?), ali ne znam što da uzmem, što valja. A ne bi baš davala novce na neke vitamine i dodatke koji ne valjaju.

bobica9
    10. Travanj 2015. 21:48

Negdje do 12tt sam pila samo folnu, onda sam uzela Elevit. Za njega sam čula da je najbolji, ali nisam ništa drugo probala pa ne znam. Sad ga pijem svaki drugi dan i svaki dan još uzmem magnezij.

Miss_Miu
    10. Travanj 2015. 21:49

Curke moje nove, dobrodosle nam! Uzivajte, pitajte i pomazite svojim odgovorima i iskustvom ostalim trudnicama! Bit ce nam svima lakse  Netko ne zna nesto al zato ima drugih koje znaju, nemojte se ustrucavati pitati. Zato smo tu uostalom! 

Hvala na odgovorima za moje postavljeno pitanje, odmah sutra cu u ljekarnu i da ja imam lice ko bebinu guzu. :P Micelarna mi je super za skidati sminku, ali sad u trudnoci za ciscenje lica mi uopce ne odgovara. Vidla sam da svega i svacega ima u bipi, dmu , kozmu i ostalim drogerijama, ali mi nista nije tolko privlacno da bi stavljala na sebe tokom trudnoce. Pa sam iz toga razloga postavila to pitanje. Jer sad u trudnoci koza mi je osjetljivija kao i svima nama i ne preporuca se svasta stavljati na lice da se osip ili nesto ne dobije. 

Sova sto se tice stiskanja za to se ne moras brinut imam i ja takvih problema, i osobno sam pitala ginica koji mi je reko da se neustrucavam i da bebonju nista ne moze biti, tako da samo stisni. Hm, a sta pomaze.. Donat mi nije nista pomogo, ali pomogne mi ako pojedem jabuku i popijem vodu jer se zna dogodit da od sporijeg metabolizma nema stolicu i do 3 dana i uz to jos konzumiram elevit, i sad znam da u njemu ima dosta zeljeza jer stolca je crna kao da pijem cisto zeljezo. Ne znam meni uz tu jabuku s vodom, pomaze kruska. ;)

Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

Sova5
    10. Travanj 2015. 22:17

Hvala vam curke na odgovorima. Pokušat ću onda s ovime što ste mi preporučile. A mogla bih si i kruške kupiti jer ih baš volim jesti  Što se tiče vitamina, ja uzimam samo folnu. A u drugom tromjesečju ću početi s Omegom. Nisam željela ništa dodatno uzimati jer sam doma, kuham si svaki dan, jedem voće i povrće i krvna slika mi je bila super pa nisam smatrala da bih trebala uzimati neke suplemente. A ginekolog mi je rekao da to nije obavezno. I čula sam (ne znam je li istina) da se od tih vitamina žene puno više debljaju (B kompleks potiče apetit) pa ako bude sve ok (daj Bože) ne bih to uzimala. A omegu hoću jer ju ne unosim baš putem hrane. A dobra je za razvoj središnjeg živčanog sustava kod bebe i čitala sam da mame koje su to pile manje su patile od postporođajne depresije. Pa idemo 

Baby1
    11. Travanj 2015. 10:18

Ja isto Elevit pijem, a planiram sada uzeti još i omegu, ali ne znam koju bi. Što preporučujete??

Lollypop
    11. Travanj 2015. 10:57

Sto se tice tune - mislim da nece bit nista ako pojedete tu i tamo malo, ali cisto zbog zelje. Onak, jednom mjesecno. Nije potrebno riskirati.

Mozzarella - ako je pasterizirana mislim da nema straha. Nemoze ginekolog poznavati bas svaku namirnicu koja nama padne na pamet 

Lak za nokte nikako pred porodaj, osoblje mora vidjeti prirodnu boju nokta. Inace mislim da to nije neka kemija koja bi mogla nastetit.

Depilacija voskom se preporucuje u trudnoci, ja idem otkad sam saznala da sam trudna. Jednostavno, lakse je, pogotovo kad saginjanje postane problem. 

Pramenovi ili farbanje nisu problem, samo paziti da se koristi prirodnija farba, bez onih mirisa.

Mislim i da sam magnezij pomaze u probavi. Zeznuta je ta probava...trebas skuzit sto ti pase! Mene kruh zatvara, a blitva mi bas lipo sjeda! I lgg jogurt mi pase..

Za omegu neznam, kontala sam da je ima dovoljno u elevitu. Pijem elevit tu i tamo, magnezij tu i tamo (u tableti), i onda mi je nekako odbojno i trecu tabletu piti.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.