1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinčica3
    12. Travanj 2015. 19:27

Pozdrav drage mame, evo i mene sa pitanjem.
    Moje sestre su rodile u Osijeku prije 7mj i 4 mj i nakon 12. tjedna trudnoce nisu imale niti jedan vaginalni pregled (razliciti ginekolozi vodili trudnoce), i svaki puta su imali uzv. Kile,tlak,urin da.

Ja vodim u Puli i svaki mjesec me važe, mjeri tlak i urin sestra i onda me doktorica vaginalno pregledava sa onim hladnim zeljeznim kljestima i to je dosta neugodno i bolno. Znam da nisu kljesta, ali su fuj.

E sad, sto je ispravno? Vag ili uzv?
    Njima je bio stvarno gust ici na preglede, a meni je muka kad se sjetim.  
    Na uzv imam pravo 3x u trudnoci. Lijepi pozdrav :)

Naanaa2
    12. Travanj 2015. 19:39

Ja sam do sada imala jedan vaginalni pregled, i to samo radi papa testa. Onda mi je doktorica rekla da jedno vrijeme neće biti vaginalnih pregleda, već sada samo imam ultrazvuk svaka 3-4 tjedna. A ti vaginalni pregledi se valjda rade da vidi da nisi možda otvorena. Bar mislim, jer toliko sam ja uspjela iščitat iz nalaza koji mi je dala nakon toga pregleda.
    S druge strane, frendica koja je trudna koliko i ja, njoj je vaginalnim pregledom doktorica otkrila početak gljivica i odmah joj dala terapiju.

Lollypop
    12. Travanj 2015. 20:51

Meni je vaginalni bio samo kad sam papa test radila, ostalo na uzv. A od cca 16tj preko trbuha. Radim uzv svakih 4 tjedna.
    Zadnji put mi je nakon uzv trbuha radila i vaginalni pregled jer sam trazila da mi provjeri cervix i otvorenost (nesto sam si umislila pa da budem mirna), ali bez klijesta. Ali! Moja je privatna.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

dea32
    12. Travanj 2015. 20:56

Mene obavezno pregleda vaginalno i uzv, sestra tlak i tezinu.. Ta klijesta se zovu spekulum, i mora napravit pregled da se vidi dal ima upala, dal se zena otvara, dal je cerviks mekan itd..

Pepita2109
    12. Travanj 2015. 21:22

Drage trudnice ja sam tek na početku 7tt, e sad sutra trebam ići vaditi krv za KKS, urin, i S-GUK e sad moje pitanje je kako se radi taj S-GUK, da li se normalno vadi krv ili šta? Frendica je rekla da oni daju neku slatku otopinu i da tek nakon 2sata vade krv, a za to vrijeme moram biti kod njih u slučaju da se ne srušim, a sa druge strane čitala sam da si sam vadiš krv, sad sam zbunjena, jer kud ću ja vadit samoj sebi i ovako moram glavu na stranu da ne gledam jer mi se gade igle i iglice kad ih vidim.. hvala unaprijed 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Baby1
    13. Travanj 2015. 08:33

Mene sad već neko vrijeme nije gledala vaginalno, samo na početku trudnoće. A sve dalje radila uzv preko trbuha. I ja idem u Osijek kod ginekologa, nije privatnica. Ne znam šta me dalje očekuje.... Za 10 dana idem na pregled, jedva čekam!! 

Miss_Miu
    13. Travanj 2015. 08:41

Mi smo 15+2 i do sad smo radili ultrazvuk od 7.tt svaka 3.tj, jer su sam imala spontani prije ove trudnoce pa je to htio pratit, pa smo saznali da su dvije bebe pa je to htio pratiti i na kraju smo imali zadnji ultrazvuk 13+5 , a slijedici uzv imamo za 8.tj tak da nam slijedeci  uzv pada tek krajem 5.mj. Al posto sad 17.4. idemo u dnevnu bolnicu pa ocekujem ipak da ce mi napravit krvne pretrage i vaginalni pregled i uzv da mozda vidimo spol! :) ❤️❤️

Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.