eto kad smo kod wc-a meni pomogne pošećerena kamilica, fructal mama od šljive...a danas je nakon svega napokon pomogao donat mg...nakon kakanja imala sam kilu i pol manje kad sam stala na vagu...užas
Cure imam pitanje, znaci 17.4. sam narucena i idem u Petrovu bolnicu. I bit cu u njihovoj dnevnoj bolnici (8-13h). Tad cemo bit 15+6. Pa me zanima, a dr. mi nije rekao koje ce mi pretrage raditi ako je koja to prosla i ako zna? Jel mozda u te pretrage krvi spada i OGTT?? Pitam imam dobrog i strucnog dr. Ali ko juric je iz auta, sve u 5min obavi. Ocito one koje idu u Petrovu ili su tamo rodite znaju da je rijec dr. Blajicu i imam same pohvale. Al nikad nisam isla k njemu u ambulantu srijedom nego ovak.. Kad je dezuran ili nesto i nikako me njegove sestre u anbulanti nisu vagale, tlak mjerile, piskala na trakicu. Tako da si sama pratim kilazu, i od kad sam saznala da sam trudna prvi put sam se vagala 70,8kg i sad sa do 15tt sam tocno dobila 5kg. I beba je bila na ultrazvuku kad smo bili 13+5 nesto teza nego sto je po njihovim parametrima bar mi se cini. 98g je imala beba. Pa me zanima da li je to sve povezano? Inace nikad nisam imala problema sa glukozom niti itko u obitelji. Pa me zavisi kako taj secer ustabiliti do petka??
Hvala na odgovorima!
Isprike zbog gramatickih gresaka, i ponavljanja pitanja tu i na temi OGTT!!
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
ja danas bila kod frendice koja je u trudnoći dobila 38 kg pa se čudila zašto je dr.vikala na mene za +4 kg u 4 mj...kaže da je u jednom mjesecu dobila 7 kg a da je 4.mj već imala 15 kg više
i ni visokog tlaka, ni šećera...rodila malu 3900...na porodu izgubila samo 10 kg
38kg?? ajme... mene za tri kile u jednom mjesecu već "udarila po prstima", sad se važem 2 puta dnevno, već idem sama sebi i mužu na živce! Ali meni je tlak ok i šećer normalan pa je rekla kao ajde dobro i nije tako strašno dok je to normalno. Ja ne znam šta oni očekuju? Ja sam baš smanjila kruh, slatko, krećem se dosta...ali kile idu, jednostavno ne mogu na to utjecati. Trenutno sam 29tt +9kg
Sortiraj odgovore
Najstariji