pozdrav svima :) meni je inace isto niski tlak, a ostao je i sad u trudnoci. na kontroli mi je obicno 90 sa 60. bolje niski nego visoki u svakom slucaju jer radi manje problema :)
I ja imam niski tlak. Pijem dosta vode i to je to. Navikla sam, borim se s tim cijeli život.
Pozdravcek, sad ste me bas sokirale sa ovim podatkom o tuni. Ja minimalno 2 puta tjedno pojedem salatu sa tunom i mozzarellom unutra, onu malu rio mare, i do sada nisam cula da moze tako nastetiti. sto se tice tlaka, mene je malo brinuo na pocetku trudnoce , ali sada je ok.
Lak za nokte stavljam redoviti jer mi je lijepo vidjeti uredene nokte nego onako zapusteen, jedino sto me malo strah e depilacija voskom, neznam kako to utjece na trudnocu...
Pocela sam o tome razmisljati jer ce doci vrijeme kada o vise necu moci sama obavljati...
Kakva su vasa iskustva?
ivek, da te ubijem skroz u pojam, neki kažu da se ni mozzarella ne bi smjela u trudnoći tj ne bi se smjela sirova.
ja mislim da je umjerenost ključna, a i većina tih namirnica (tuna, škampi, sirevi itd) se normalno može jesti ako su dobro termički obrađeni.
Tijekom cijele trudnoce izbjegavala sam termicki neobradjene namjernice i proizvode od nepasteriziranog mlijeka. Od ribe sam izbjegavala morskog psa i skoljke. Ostalo sam jela sve umjereno
evo i mog iskustva.
na sam dan vjenčanja me počelo kopkati jesam li trudna; imala sam gelirane nokte, popila sam dvije čaše šampanjca, nanosila sam se kojekakvih poklona.... sutradan se ispostavilo da jesam trudna i ništa od toga nije naštetilo plodu. na porod sam naravno išla sa čistim noktima, bez laka, iako sam vidjela da ima žena koje su imale lak, ali bolje je ići bez.
u trudnoći sam jela ono što mi je odgovaralo, pila sam mlijeko za koje sam znala da je dobro i zdravo, jela jagode, voće; tunu sam konzumirala vrlo umjereno jer i inače nisam ljubitelj ribe.
kad mi je nakon poroda partonažna došla doma, rekla je "mama, ne smijete sve jesti. nemojte jesti jagode, rajčice itd.". međutim, kad sam došla kod pedijatrice, pitala sam ju za njeno mišljenje i rekla mi je da nema ograničenja, ali da bi bilo dobro da konzumiram hranu koju sam konzumirala u trudnoći jer je dijete već naviklo na nju.
sad, u drugoj trudnoći se držim istih pravila. konzumiram ono što mi paše, jela sam i ananas i jagode. nevjerojatno mi je da mi jabuke ne pašu jer sam ih u prvoj trudnoći jela kad god sam mogla.
Eto nema me praktički dva sata, a vi se raspisale ko velike. I zbog toga mi je jako drago!! Samo vi tipkajte Zbog toga je grupa i otvorena, ajme sad sam sve pročitala i mislim si kako sam ja tupava i kolko ima toga što se mora jesti u umjerenim količinama.. A, da i meni se čini da ću morat izbaciti kruh. Jer budem ko bumbar.
Uglavnom, za niski tlak sam čula da je normalan u trudnoći. I da za bebu nije opasan. Sad kad razmišljam ja imam i više od 1001 pitanja, hehe
E, sad mit ili stvarnos nemam pojma, ali pokušavam se pridržavati toga i spavati odmarati poslije jela na lijevom boku, jer tada kao beba ima veću mogućnost pokupiti si sve što joj treba jer je veća protočnost ili kako god? Nema rednog broja pitanja pošto ne znam koje je više pitanje po redu!! Pa oprostite :)
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
Lijeva strana je dobra jer se tada smanjuje pritisak bebe na našu jetru. A i veća je protočnost krvi do srca i opskrbljenost posteljice. Međutim, kažu da je sasvim normalno da se tijekom noći više puta okrećemo i izmjenjujemo strane.
Ja preko noći izmjenjujem strane, a ako odmaram preko dana onda legnem na lijevu stranu. A i mislim da su nam još bebice male pa je i pritisak manji. Kasnije, pod kraj trudnoće je važnije spavati na lijevom boku. Barem sam tako ja stekla dojam.
joj, meni cak najvise pase desni bok ili ledja. ali sinoc sam si stavila jastuk izmedju nogu i legla na lijevi i tak se probudila u istoj pozi kad sam trebala ic piskit. tak da jastuk mozda pali ili si ja to brijem
inace sam obozavala spavat na trbuhu, to mi malo fali :)
Sortiraj odgovore
Najstariji