Mene je dosad pregledavala vaginalno i radila vaginalni ultrazvuk. Ne znam kako ce od iduceg pregleda, odnosno od 16tt...
Nije me bilo za vikend uz komp pa cu sad napisat situacije kod mene :)
do 12 tjedna sam pila samo folnu. poslije nastavila folnu i ubacila prenatal od centravita (u paketu je i omega). folnu pijem i dalje jer imam chronovu pa je moram pit i kad nisam trudna. uz to mi je od proslog tjedna ubacio i magnezij, uzela sam onaj direkt.
krv sam vadila vise puta, secer mi je bio 6, pa 5.4 i onda me poslao na ogtt gdje mi je nataste bilo 5.0 (malo sam prilagodila prehranu i pocela jesti vise puta po malo), a nakon 2 sata je bilo 7.3 - to su rekli da je ok.
UZV me poceo pregledavati sad od 16 tjedna preko trbuha.
papa test sam radila 2 tjedna prije nego sam zatrudnila i od onda me samo pregleda na nacin da popipa to sve nesto, ne radi sa onim metalnim, veli da se to ne radi u trudnoci. a sad svatko valjda drugacije to gleda.
kaze i da treba sto manje pregledavat se dole, tipa da je dovoljno 1x mjesecno jer smo podlozne infekcijama i iako je sve uvijek cisto i sterilno, netko je osjetljiviji itd.
...isto imam zatvor i ide mi na zivce. sva sreca nista me ne boli, stisce, ali nisam navikla. kombiniram donat, jogurt, mlijeko, cudim se da nemam proljev :D

Mene svaki puta pregleda vaginalno i radi mi vaginalni uzv, tek mi je na prošlom pregledu radio uzv preko trbuha (bila sam 17 tt). Briseve i papu mi nije radio jer mi je tek sad nekih godinu dana prošlo od kad sam ih zadnji put radila.

Do sad sam pila samo folnu i Duphaston. Moja ginicka nije bas za vitamine i ne preporuca ih, samo da se obrati pozornost na zdraviju prehranu, ali od danas mislim i ja nastaviti sa Centravit Prenatalom. Jednostavno, trudim se, ali smatram da ne unosim dovoljno vitamina. Jos sam zbog bolesti sva izmorena i vitamini me uistinu podignu.
pa da, ja isto jedem dosta voca i povrca, ali inace slabije apsorbiram vitamine pa se ne zelim zezati s tim. centravit mi je super jer nisu ogromne tablete i dobro mi sjednu

Na OGTT (to je to pijenje zašećerene vode itd) se ide iza 20-og tjedna, osim ako pretrage krvi ne pokažu povišen šećer. Tako da je ovo na početku samo ono standardno vađenje krvi.
Na OGTT (to je to pijenje zašećerene vode itd) se ide iza 20-og tjedna, osim ako pretrage krvi ne pokažu povišen šećer. Tako da je ovo na početku samo ono standardno vađenje krvi.
hvala kosee onda me frendica krivo informirala heh
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️

ajme šta ste se raspisale....
drage trudnice, prvu trudnoću i porod sam preležala na desnom boku i nije bilo nikakvih problema. i sad rado ležim na desnom boku jer mališa spava s nama u krevetu pa izbjegavam mogućnost da dobijem nogom po trbuhu.
sutra odoh na vađenje krvi u Petrovu, a za petak se moram pripremiti na pretrage koje uključuju šećer. rekla mi je doktorica da par dana pripazim što jedem i da izbjegavam slatko, ugljikohidrate, voće sa visokim udjelom šećera i da dan prije vađenja krvi ne smijem jesti poslije 18h. mislim da ću u petak opasti u nesvijest ili na putu do klinike ili na stolcu za vađenje krvi.
Ja sam ogtt radila na početku trudnoće i to 2 puta jer prvi nalaz kao nije bio ok pa je doktor ponovio i onda je bio dobar..treći sam radila oko 30og tt i skroz mi je na granici pa sam si sama morala pikat prst za guk profil i kao imam šećer..a nije ni čudo jer sam u 33 tt dobila 22 kg
Ja sam ogtt radila na početku trudnoće i to 2 puta jer prvi nalaz kao nije bio ok pa je doktor ponovio i onda je bio dobar..treći sam radila oko 30og tt i skroz mi je na granici pa sam si sama morala pikat prst za guk profil i kao imam šećer..a nije ni čudo jer sam u 33 tt dobila 22 kg
Ja sam sada 33+5 tt i dobila sam 6 kg, a imam šećer (tako da nije sve do tog koliko kila dobiješ) i ostale trudnice koje znam, a imaju šećer, malo kila su dobile, a opet one koje su dobile dosta više, nemaju, tako da baš nema pravila.
Radila sam GUK profil u bolnici (s obzirom da si sama nisam uspjela vaditi krv) i dali su mi popis namirnica koje smijem jesti... Već mi je lagano dosta takve prehrane.
Jaaaako mi fali slatko, u rodilište idem s jednom čokoladom da se odmah poslije poroda nagradim.

https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji