Mene je dosad pregledavala vaginalno i radila vaginalni ultrazvuk. Ne znam kako ce od iduceg pregleda, odnosno od 16tt...
Nije me bilo za vikend uz komp pa cu sad napisat situacije kod mene :)
do 12 tjedna sam pila samo folnu. poslije nastavila folnu i ubacila prenatal od centravita (u paketu je i omega). folnu pijem i dalje jer imam chronovu pa je moram pit i kad nisam trudna. uz to mi je od proslog tjedna ubacio i magnezij, uzela sam onaj direkt.
krv sam vadila vise puta, secer mi je bio 6, pa 5.4 i onda me poslao na ogtt gdje mi je nataste bilo 5.0 (malo sam prilagodila prehranu i pocela jesti vise puta po malo), a nakon 2 sata je bilo 7.3 - to su rekli da je ok.
UZV me poceo pregledavati sad od 16 tjedna preko trbuha.
papa test sam radila 2 tjedna prije nego sam zatrudnila i od onda me samo pregleda na nacin da popipa to sve nesto, ne radi sa onim metalnim, veli da se to ne radi u trudnoci. a sad svatko valjda drugacije to gleda.
kaze i da treba sto manje pregledavat se dole, tipa da je dovoljno 1x mjesecno jer smo podlozne infekcijama i iako je sve uvijek cisto i sterilno, netko je osjetljiviji itd.
...isto imam zatvor i ide mi na zivce. sva sreca nista me ne boli, stisce, ali nisam navikla. kombiniram donat, jogurt, mlijeko, cudim se da nemam proljev :D
Mene svaki puta pregleda vaginalno i radi mi vaginalni uzv, tek mi je na prošlom pregledu radio uzv preko trbuha (bila sam 17 tt). Briseve i papu mi nije radio jer mi je tek sad nekih godinu dana prošlo od kad sam ih zadnji put radila.
Do sad sam pila samo folnu i Duphaston. Moja ginicka nije bas za vitamine i ne preporuca ih, samo da se obrati pozornost na zdraviju prehranu, ali od danas mislim i ja nastaviti sa Centravit Prenatalom. Jednostavno, trudim se, ali smatram da ne unosim dovoljno vitamina. Jos sam zbog bolesti sva izmorena i vitamini me uistinu podignu.
pa da, ja isto jedem dosta voca i povrca, ali inace slabije apsorbiram vitamine pa se ne zelim zezati s tim. centravit mi je super jer nisu ogromne tablete i dobro mi sjednu
Na OGTT (to je to pijenje zašećerene vode itd) se ide iza 20-og tjedna, osim ako pretrage krvi ne pokažu povišen šećer. Tako da je ovo na početku samo ono standardno vađenje krvi.
ajme šta ste se raspisale....
drage trudnice, prvu trudnoću i porod sam preležala na desnom boku i nije bilo nikakvih problema. i sad rado ležim na desnom boku jer mališa spava s nama u krevetu pa izbjegavam mogućnost da dobijem nogom po trbuhu.
sutra odoh na vađenje krvi u Petrovu, a za petak se moram pripremiti na pretrage koje uključuju šećer. rekla mi je doktorica da par dana pripazim što jedem i da izbjegavam slatko, ugljikohidrate, voće sa visokim udjelom šećera i da dan prije vađenja krvi ne smijem jesti poslije 18h. mislim da ću u petak opasti u nesvijest ili na putu do klinike ili na stolcu za vađenje krvi.
Ja sam ogtt radila na početku trudnoće i to 2 puta jer prvi nalaz kao nije bio ok pa je doktor ponovio i onda je bio dobar..treći sam radila oko 30og tt i skroz mi je na granici pa sam si sama morala pikat prst za guk profil i kao imam šećer..a nije ni čudo jer sam u 33 tt dobila 22 kg
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Sortiraj odgovore
Najstariji