uf ja pojedem tunu jednom mjesečno...to zbog žive?
uf ja pojedem tunu jednom mjesečno…to zbog žive?
Ja sam ju izbacila iz prehrane zbog žive i olova. Ali sad jedan dan sam cula podatak da ima valjda svijetla tuna koju mi valjda smijemo jest. Al jos nikad nisam cula za nju, dal je ima u Hrvatskoj u prodaji.
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑

odustajem od današnje salate s tunom za ručak
za tu svijetlu nisam čula...

Nisam ni ja znala, slucajno sam nesto cula. Mjenjaj odmah jelovnik!! 😜😜
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
Pitala ja ginića za tunu...rekao neka slobodno povremeno pojedem. Ne možemo mi pojesti toliku količinu tune da bi nam naštetila.
Pitala ja ginića za tunu…rekao neka slobodno povremeno pojedem. Ne možemo mi pojesti toliku količinu tune da bi nam naštetila.
Ma da?? Meni je bio ginić u prvoj trudnoći reko nikako ne. Pa sad sam zbunjena!! Baš imam puno nedoumica.. :/
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑

Meni se čini da bi veće ribe trebalo izbjegavati, što mi je logično, starije su i tijekom života skupe veće količine žive i ostalih štetnih tvari. Pogledala sam u knjizi, i oni pišu da se može jesti i tuna i losos. Jedino upozoravaju za iznutrice (jetrica i sl.) da se ne bi trebale pretjerano konzumirati.
Nisam jela tunu od kad sam trudna, draže su mi srdelice. :)

pa jednom mjesečno nije puno ali pokušat ću je izbjeći čim više...rađe na placi kupim ribice

Ja sam pitala svog doktora za geliranje noktiju i reko mi je da ih mogu imat do 7.mj,da je najbolje da ih zadnja 2mj nemam...tak da sam si ih za svoju svadbu napravila(bila 5.mj trudnoće ) i kad su izrasli otišla da mi ih skine tak da uopce nisu oštećeni.
A sto se kila tiče,bas jučer sam bila na pregledu i doktor mi je reko:daj prestani toliko jest,imat ćeš visoki tlak... Trudnoću sam krenula sa 54kg(visoka 173cm) i sad u 28tt imam 68kg,dakle 14kg sam dobila
A obožavam slatko,banane ,rajčicu i mlijeko sd u trudnoći..probat cu se kontrolirat i jest vise variva i opcenito povrće jer inače nisam neki ljubitelj.
Meni se čini da bi veće ribe trebalo izbjegavati, što mi je logično, starije su i tijekom života skupe veće količine žive i ostalih štetnih tvari. Pogledala sam u knjizi, i oni pišu da se može jesti i tuna i losos. Jedino upozoravaju za iznutrice (jetrica i sl.) da se ne bi trebale pretjerano konzumirati.
Nisam jela tunu od kad sam trudna, draže su mi srdelice. :)
Da to bi bilo logično, ja sam ju takđer izbacila iz prehrane. I ja volim tj. bolje rečeno obožavam srdelice i papaline. :)
pa jednom mjesečno nije puno ali pokušat ću je izbjeći čim više…rađe na placi kupim ribice
Ja sam pitala svog doktora za geliranje noktiju i reko mi je da ih mogu imat do 7.mj,da je najbolje da ih zadnja 2mj nemam…tak da sam si ih za svoju svadbu napravila(bila 5.mj trudnoće ) i kad su izrasli otišla da mi ih skine tak da uopce nisu oštećeni.
A sto se kila tiče,bas jučer sam bila na pregledu i doktor mi je reko:daj prestani toliko jest,imat ćeš visoki tlak… Trudnoću sam krenula sa 54kg(visoka 173cm) i sad u 28tt imam 68kg,dakle 14kg sam dobila
A obožavam slatko,banane ,rajčicu i mlijeko sd u trudnoći..probat cu se kontrolirat i jest vise variva i opcenito povrće jer inače nisam neki ljubitelj.
Ma tako bi ih i ja, samo za svadbu napravila i dok izrastu lijepo otišla na skidanje i ok. :) i dalje kao i do sad prirodno je in u trudnoći! :) a, di pratiš trudnoću? Joj, toga se i ja bojim.. Da će me tako obrisat zbog tih kila. I visoki tlak i šećer trudnički, ali kad stvarno pokušavam pravilno jesti, više puta na dan u normalnim količinama. Slatko tu i tamo jedem, al problem su mi ugljikohidrati tj. kruh budući suprug mi radi u pekari i obrok mi ne može proć bez kruha. Mislim da mi je to problem.. :/:/ pa ja zaista imam raznovrsne i potpune obroke sa povrćem, variva također.. Al kile idu. Uh.. Sami problemi! A, oni to sve postrožili zbog kao što rekoh trudničkog šećera, viskog tlaka itd.
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji