1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Naanaa2
    15. Travanj 2015. 14:33

Meni su na HZZO-u rekli da donesem prosjek zadnjih 6 plaća i od toga, te računice primam naknadu na komplikacijama s tim da ona ne može biti veća od 4 000 i nešto kn (nisam zapamtila točnu cifru). Poslije, pred porod se otvara porodiljni, opet prosjek zadnjih 6 plaća, ali budući da ih ja neću imati uzima mi se prosjek zadnjih 6 naknada na komplikacijama i od toga će mi se isplaćivati 80%, s tim da iznos ne može biti veći od 2663 kn. Prije 6 mjeseci starosti djeteta trebam doći opet podnijeti zahtjev za dodatnih 6 mjeseci porodiljnog i tada će mi se isplaćivati 50 % od prosjeka zadnjih 6 mjeseci, odnosno meni zadnjih 6 naknada na komplikacijama, s tim da iznos ne može biti manji od 1663 kn. 

Sad tko je tu lud- ne znam. Moguće da su meni dali krive informacije jer su me također uvjeravali da ja u sustavu imam samo 4 mjeseca staža što je bedasto jer sam donijela prosjek od zadnjih 6 plaća (što znači da moram imati najmanje 6 mj staža), a i prije nego sam otišla kod njih sam provjerila staž u mirovinskom da imam neprekinuto godinu dana. 

Lollipop, odkad je ta informacija na forumu?

lollipop
    15. Travanj 2015. 14:37

joj ne znam morala bi provjeriti...
    dr.tjedan kada odnesem doznake za komplikacije pitati ću gospođu na šalteru više informacija...
    jer za porodiljnu nema tog limita...zato svaki mj.dolazi drugačija naknada tih prvih 6 mj
    meni su rekli da se računa sat rada puta br.radnih sati u mjesecu i prema tome se isplaćuje porodiljni prvih 6 mj...

Naanaa2
    15. Travanj 2015. 14:48

Ne znam lollipop, jer meni je rečeno da limita ima i on je 2663 kn. Ako si u pravu i ide 100% osnovice plaće od zadnjih 6 plaća to je super, jer sam se ja pripremila da ću nakon što rodim dobivati manje nego dobivam sad.

Naanaa2
    15. Travanj 2015. 14:56

http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/

Lollipop, u pravu si ti. Ovo sam našla na stranicama HZZO-a. Po ovome što sam pročitala izgleda da su meni objašnjavali roditeljsku naknadu, a ne rodiljnu. Ali u tekstu nisam našla odgovor na tvoje pitanje, da li se naknada računa od komplikacija ili plaća.

bobica9
    15. Travanj 2015. 14:56

I meni su rekli da je ovako kako lollipop kaže.

Naanaa2
    15. Travanj 2015. 14:59

www.trebam-informaciju.net/bolovanje-zbog-komplikacija-u-trudnoci/

Evo odgovora i na tvoje pitanje .

Bori
    15. Travanj 2015. 21:18

Ja sam bila na komplikacijama i sad kad sam rodila dobivam osnovicu plaće. Znači kao kad sam radila, ponekad i više :-P

lollipop
    16. Travanj 2015. 07:33

bori koliko dugo si bila na komplikacijama?

Miss_Miu
    16. Travanj 2015. 15:38

Zenske moje drage, jeste se raspisale bas i neka ste!! Sve sam uspjela pohvatat, al ne mogu vam puno svojim odgovorom pomoci posto ja ipak spadam u grupu nezaposlenih, te mi ide onih 1600kn.. Uglavnom, htjela sam vas pitati kako ste? Sta ima? S cime se zanimate u ovim pravim ljetnim danima? Jel vam vruce? I da sutra idemo u dnevnu tj. poludnevnu bolnicu i sve koje znam i koje sam pitala sve su mi rekle da si obavezno uzmem, slape, spavacicu i ogrtac i da ce mi to trebat, sad ne znam! Mislim si da se vozi ak nece trebat bude dragi odnio u autu i ko ih sisa. :):) ljubim vas sve u vase buse 😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

bobica9
    16. Travanj 2015. 16:42

Ja važno danas otišla na plac, kupila ribice i prije pola sata shvatila da danas nije petak...
    Bar ću se sad izguštati u srdelicama. I sutra ponovo uživati u petku!
    Miss_Miu, ne znam jel ti još nešto treba, možda nešto za pojesti? Keksi i voda? Za svaki slučaj...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.