mislim da ako je decko/partner prijavljen tu negdje gdje ste sad, da se preko njega moze prijaviti. tako cemo mi.
ja sam inace na kvatricu, ali kod decka sam na trnju. i onda cemo ici kod njegove na trnje prije poroda da najavimo patronaznoj
Draga Miss Miu, voće sadrži fruktozu (vrsta najslađeg Šećera). fruktoza je bolje od šećera jer ne uništava proizvodnu i upotrebu inzulina. Zato ne valja baš ni s voćem pretjerivat, najbolje ga naše tijelo iskorištava ako ga konzumiramo ujutro. Grožđe i dinja imaju najviše šećera, a manje imaju breskva, naranča, kivi, jagode, ananas.
Evo da se ne mučim :) Iako se ovo više odnosi na trudnice koje imaju visoki šećer da malo pripaze.
• marelica 0,45 g fruktoze (prstohvat šećera)
• klementina 0,5 g fruktoze (prstohvat)
• šljiva 1,6 g fruktoze (nešto veći prstohvat)
• svježa smokva 2 g fruktoze (pola žličice)
• 8 trešanja 2,4 g fruktoze (pola žličice)
• kriška dinje 3 g fruktoze (više od pola žličice)
• kivi 3 g fruktoze (više od pola žličice)
• naranča 3,6 g fruktoze (više od pola žličice)
• 5 jagoda 4 g fruktoze (žličica)
• časa soka od naranče 5 g fruktoze (žličica)
• banana 5,5 g fruktoze (žličica)
• mali mango 6 g fruktoze (žličica)
• grejp 7 g fruktoze (žličica i pol)
• šaka grožđica 8,7 g fruktoze (gotovo dvije žličice)
• jabuka od 8 do 11 g fruktoze (oko dvije žličice)
• kruška 11 g fruktoze (dvije žličice)
• šaka sasušenih komadića jabuke 8 g fruktoze (žličica i pol)
• 500 g grožđa 39 g fruktoze (gotovo osam žličica)
p.s. evo sam se našetala sa pasom pa malo bolucka opet :)
Fluffy
Curke nebitno je di ste prijavljene i di vam je opca praksa..Znaci bitno je gdje cete boravit s bebom kad stignete doma iz bolnice,npr ja sam na Pescenici i dosla mi je patronazna iz DZ Pescenica a prijavljena sam i opca praksa mi je na drugoj adresi i drugom kvartu..Samo nazovite najblizi dom zdravlja kad dodjete iz bolnice i evo vam tete dan-dva poslije na vrata
jutro, moje pitanje je sljedeće....da li mi se za porodiljnu naknadu uzima prosijek zadnjih 6 plaća prije komplikacija ili mi računaju ovo od komplikacija?
Od komplikacija. Najveci iznos koji mozes dobiti prvih 6 mj porodiljnog je 2663 kn
evo pronašla sam na jednom pravnom forumu pa kopiram ovdje
Bila sam u stalnom radnom odnosu 3 godine i ostvarila puna prava. Prvo sam bila na komplikacijama i imala tih par mjeseci 4200 kn, a sad sam na porodiljnom drugi mjesec. Prvih 6.mj. primam punu plaću,a nakon toga onih 2600 kn 6 mjeseci.
Sortiraj odgovore
Najstariji