1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Branchi
    14. Travanj 2015. 12:05

mislim da ako je decko/partner prijavljen tu negdje gdje ste sad, da se preko njega moze prijaviti. tako cemo mi. 
    ja sam inace na kvatricu, ali kod decka sam na trnju. i onda cemo ici kod njegove na trnje prije poroda da najavimo patronaznoj

Fluffy2
    14. Travanj 2015. 13:00

Draga Miss Miu, voće sadrži fruktozu (vrsta najslađeg Šećera). fruktoza je bolje od šećera jer ne uništava proizvodnu i upotrebu inzulina. Zato ne valja baš ni s voćem pretjerivat, najbolje ga naše tijelo iskorištava ako ga konzumiramo ujutro. Grožđe i dinja imaju najviše šećera, a manje imaju breskva, naranča, kivi, jagode, ananas. 
    Evo da se ne mučim :) Iako se ovo više odnosi na trudnice koje imaju visoki šećer da malo pripaze.

• marelica 0,45 g fruktoze (prstohvat šećera) 
    • klementina 0,5 g fruktoze (prstohvat) 
    • šljiva 1,6 g fruktoze (nešto veći prstohvat) 
    • svježa smokva 2 g fruktoze (pola žličice) 
    • 8 trešanja 2,4 g fruktoze (pola žličice) 
    • kriška dinje 3 g fruktoze (više od pola žličice) 
    • kivi 3 g fruktoze (više od pola žličice) 
    • naranča 3,6 g fruktoze (više od pola žličice) 
    • 5 jagoda 4 g fruktoze (žličica) 
    • časa soka od naranče 5 g fruktoze (žličica) 
    • banana 5,5 g fruktoze (žličica) 
    • mali mango 6 g fruktoze (žličica) 
    • grejp 7 g fruktoze (žličica i pol) 
    • šaka grožđica 8,7 g fruktoze (gotovo dvije žličice) 
    • jabuka od 8 do 11 g fruktoze (oko dvije žličice) 
    • kruška 11 g fruktoze (dvije žličice) 
    • šaka sasušenih komadića jabuke 8 g fruktoze (žličica i pol) 
    • 500 g grožđa 39 g fruktoze (gotovo osam žličica) 

p.s. evo sam se našetala sa pasom pa malo bolucka opet :)

Fluffy

mayathequeen
    14. Travanj 2015. 13:12

Curke nebitno je di ste prijavljene i di vam je opca praksa..Znaci bitno je gdje cete boravit s bebom kad stignete doma iz bolnice,npr ja sam na Pescenici i dosla mi je patronazna iz DZ Pescenica a prijavljena sam i opca praksa mi je na drugoj adresi i drugom kvartu..Samo nazovite najblizi dom zdravlja kad dodjete iz bolnice i evo vam tete dan-dva poslije na vrata

lollipop
    15. Travanj 2015. 08:55

jutro, moje pitanje je sljedeće....da li mi se za porodiljnu naknadu uzima prosijek zadnjih 6 plaća prije komplikacija ili mi računaju ovo od komplikacija?

Naanaa2
    15. Travanj 2015. 09:20

Od komplikacija. Najveci iznos koji mozes dobiti prvih 6 mj porodiljnog je 2663 kn

lollipop
    15. Travanj 2015. 12:55

evo pronašla sam na jednom pravnom forumu pa kopiram ovdje

Bila sam u stalnom radnom odnosu 3 godine i ostvarila puna prava. Prvo sam bila na komplikacijama i imala tih par mjeseci 4200 kn, a sad sam na porodiljnom drugi mjesec. Prvih 6.mj. primam punu plaću,a nakon toga onih 2600 kn 6 mjeseci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.