Beba Zdravlje i njega bebe 05. travnja 2018.

'Kako moja beba može izgledati tako savršeno, a biti tako bolesna?'

Foto: Instagram/iambbdubs
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Pokazuje mi ljepotu svijeta. Unatoč zastoju srca, hipoglikemiji, Down sindromu i bliskom susretu sa smrću - ona se smije' , govori mama djevojčice koja je od prvog dana najsnažnija mala žena koju je ikad upoznala

Kada je Bonnie Witaschek bila u 20. tjednu trudnoće, ona i suprug Mark uzbuđeno su otišli na pregled kako bi vidjeli svoju bebu koja sve više liči na njih. No, umjesto toga, ove roditelje dočekale su teške vijesti

Marina Jurkin Možda te zanima... 'Nakon poroda sam mislila da bebe nikad neću vidjeti žive' Roditelji

"Liječnik je primijetio srčanu manu i izgledalo je kao da beba nema nosnu kost. Duboko u sebi znala sam da ima sindrom Down. No, nisam bila informirana i nisam mislila da će srčane mane utjecati na bilo što ozbiljnije. Nisam shvaćala kako će trebati operaciju srca. Kad sam saznala da će se to dogoditi, bila sam izvan sebe", rekla je 36-godišnja mama trojice sinova.

 

A post shared by @iambbdubs on

'Bila sam zadivljena njezinom pojavom i čvrsto sam odlučila da će biti dobro'

Malena djevojčica Kitty rodila se sa sindromom Down, tri srčane mane, gastroshizom i kongenitalnim hiperinzulinizmom - genetskim poremećajem koji rezultira niskom razinom šećera u krvi

'Moj sin nije bolestan, on je zdravo dijete sa sindromom Down'

"Kada je izlazila, imala sam ogroman strah da neće živjeti izvan maternice. Počela sam se moliti za njezin život. No, istog trenutka kada je izašla, bila je toliko prekrasna. Bila je toliko jaka i njezine oči bile su nevjerojatne, htjela je vidjeti sve u sobi. Kako može izgledati tako savršeno, a biti tako bolesna? Bila sam zadivljena njezinom pojavom i u tom trenutku čvrsto sam odlučila da će biti dobro", govori mama. 

 

A post shared by @iambbdubs on

'Postojao je lijek koji je funkcionirao, ali za nju je bio opasan'

Sljedećih pet tjedana, malena Kitty prošla je tri operacije, dvije za srce i jednu za trbuh. "Osjećala sam se kao da sam gledala nijemi film. Bila sam izvan svog tijela. Ne mogu ni zamisliti da sam disala u to vrijeme, čekajući da mi kažu da je sve prošlo kako treba. Tijekom tih tjedana, sve mi je bilo u magli i nisam ni shvaćala u potpunosti koliko je taj endokrini poremećaj utjecao na njezin život, na naše živote i koje je opasnosti nosio sa sobom. Postojao je jedan lijek koji je funkcionirao, ali za nju je bio opasan zbog njezinih srčanih mana. Tri puta ju je taj lijek gotovo ubio", dodaje. 

Dolores Kopić, korisnica Možda te zanima... 'Do 4. mjeseca Matej je sedam puta boravio u bolnici i bio na operaciji' Roditelji
 

A post shared by @iambbdubs on

'Nije teško ostati optimističan s tako slatkom i nasmijanom malom djevojčicom'

Nakon nekog vremena, djevojčicu su preselili u drugu bolnicu gdje je njezino tijelo napokon prihvatilo lijek. Iako je puštena kući, nije dugo ostala doma. Zbog svoje osjetljivosti, djevojčica je više u bolnici nego izvan nje. "U međuvremenu, mi smo tu kraj nje, njezin brat Kai najljepše joj je društvo i svi šestero  smo zajedno - zbog toga sam sretna. Pokazuje mi ljepotu svijeta. Unatoč zastoju srca, hipoglikemiji, Down sindromu i bliskom susretu sa smrću - ona se smije! Kada želi da je se čuje, ona ne plače, ona viče! Najsnažnija je mala žena koju sam ikad upoznala. Ona je naše čudo", rekla je mama.

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

 

A post shared by @iambbdubs on

Danas je Kitty vesela sedmomjesečna djevojčica i iako će problema sa zdravljem uvijek imati, njezina mama govori kako ostaju pozitivni i dodaje:"Ali nije ni teško ostati optimističan s tako slatkom i nasmijanom malom djevojčicom."

Možda te zanima... Mamina reakcija na bebu s Down sindromom: 'Savršena je' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.