Beba Zdravlje i njega bebe 04. studenoga 2016.

Mali borac: Sedmomjesečna beba ima 1,6 kilograma

fb
Foto: Facebook/Zersey
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovaj predivni dječačić veliki je borac - iako su prvo rekli da mu se mozak prestao razvijati, on je i dalje napredovao. Ima rijedak oblik patuljastog rasta, živjet će kao i svi ostali, samo ekstra malen

Matthew Riddle III iz Louisvillea mnogi će zamijeniti za novorođenče. Ali, on ima sedam mjeseci. Mami Jenevieve Cook inducirali su porod u 28. tjednu. Matthew se rodio sa samo 450 grama. Nakon 98 dana na odjelu neonatalne intenzivne skrbi, napokon je pušten kući, ali s nejasnom dijagnozom.

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

"Najprije su nam rekli da ima mikrocefaliju, da mu je glava manja nego što bi trebala biti zbog abnormalnog razvoja mozga. Rekli su nam da mu se mozak prestao razvijati, da vjerojatno neće dugo živjeti i da će kvaliteta života biti niska" ispričala je mama u intervjuu za WLKY

Ima rijedak oblik patuljastog rasta

No nakon tri mjeseca stigli su rezultati novih nalaza koji su potvrdili da ovaj mali princ ima rijedak oblik patuljastog rasta, primordijalni dvorfizam tip 2.  Matthew će imati normalan život, moći će ići u školu, razvijati se, učiti, igrati, samo će biti uvijek malen. Sada ima oko 1,6 kilograma. Roditelji mu kupuju uglavnom odjeću za lutke jer je premalen za najmanje brojeve za bebe.

Dječak s poremećajem u rastu ima dirljivu poruku za sve

Mama kaže da im puno ljudi pruža podršku i dijeli svoja iskustva, ali da ima i onih koji postavljaju vrlo neugodna pitanja

Moždani udari kao posljedica bolesti

Ovaj predivni dječačić veliki je borac. Prošli tjedan bio je na prvoj operaciji, a uskoro ide i na drugu zbog moždanih udara i napadaja koje ima kao rezultat bolesti. Operacije bi mu trebale pomoći.  Matthew će biti baš kao i svi ostali. Bacat će lopte kao i ostala djeca, samo ekstra malen, a nije ništa neobično biti drugačiji, istaknula je njegova mama. 

'Što poručujem roditeljima djece koja bulje i pokazuju na moju kćer?'

Roditelji su pokrenuli stranicu na GoFundMe, koja je već prikupila 6745 dolara u donacijama. Potrebna im je financijska pomoć zbog čestih putovanja liječnicima i operacija koje ga čekaju. A budući da imaju još dva sina, budžet postaje tijesan. 

"Bit ćete dio nečega što će našem sinu dati duži život. On je blagoslov i zna kako izmamiti najbolje iz ljudi", stoji na njegovoj GoFundMe stranici. 

Baby Boy Has Rare Form Of Dwarfism

This 7-month-old baby has a rare form of dwarfism that makes him the size of a newborn

Posted by NowThis on Monday, 31 October 2016

He is so small that he has to wear clothes made for “baby dolls”. But he is adorable. Isn’t he?

Posted by Zersey on Wednesday, 2 November 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.