Beba Razvoj u 1. godini 11. lipnja 2022.

7 iznenađujućih stvari o tvojoj drugoj bebi

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada poželite dobrodošlicu drugom djetetu na svijet, osjećate se kao da biste trebali biti prilično naviknuti na ovaj roditeljski ritam i sve izazove koji dolaze s bebom, budući da ste sve to već prošli. No, uvijek postoje nova iznenađenja...

1. Njezina guza je SIĆUŠNA!

Novorođenče beba | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ili, u stvarnosti, guza vašeg starijeg djeteta sada izgleda ogromno, u usporedbi s malenom, mršavom, naboranom guzom vaše bebe.

2. Prepoznajete što njezin plač znači

Ovoga puta, puno je lakše prepoznati što znači plač vaše bebe i odmah razlikujete onaj 'umorni' od onog 'gladnog' plača

Ela Breski obitelj Možda te zanima... S drugim djetetom sve je lakše Roditelji

 

3. Spava satima i satima

Pitate se: "Zašto nije bilo ovako lako s prvim djetetom?" Tada ste se stalno osjećali umornima i činilo se kao da nemate vremena ni za posjet kupaonici. Lako je zaboraviti koliko novorođenče dugo spava. Ipak, ovaj put je razlika u tome da, dok beba spava, nemate vremena za sebe, već se družite sa starijim djetetom.

4. Dvoje je puno više nego jedno

mama djeca | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dvoje djece, dvije ruke - ali nekako se osjećate kao da imate trostruko više posla. Povratak nedostatka sna ima puno veze s tim, ali isto tako puno situacija kada se osjećate kao da ste 'povučeni' na dvije različite strane i ne znate što da radite. Hoćete li prvo doći do svoje bebe koja plače ili do svog mališana koji plače?

5. Neke su stvari automatski ukorijenjene, a druge su malo kompliciranije

mama beba dojenje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Instinktivno znate koji je najbolji način da držite bebu i načine kako da ih smirite i uspavate. Ali s drugom bebom sve može biti potpuno drugačije nego s prvom. Bilo da s drugom bebom imate probleme s dojenjem, dok je s prvom sve išlo lakše ili plakanje druge bebe svaki put dok putujete s automobilom, dok je prva beba baš najbolje spavala u automobilu. Popis situacija može ići unedogled.

Možda te zanima... Pripremite svoje dijete za dolazak nove bebe Vrtić

6. Potpuno je drugačija od vašeg prvog djeteta

Naravno, svi znamo da je svaka osoba jedinka za sebe, ali smiješna stvar se događa dok ste još trudni i zamišljate kakva će biti vaša beba kad ju upoznate. Zamišljate da će biti malena verzija vas ili da će biti poput vašeg prvog djeteta s malim razlikama u izgledu. Zato ponekad može biti šok za roditelje kad shvate koliko njihova djeca mogu biti različita. Dok će jedno biti mirno poput povjetarca, drugo može biti poput male oluje, i tek tad shvaćate puni smisao rečenice 'da je svaka osoba jedinstvena, u izgledu i u osobnosti'. 

7. Niste bili svjesni da ćete je voljeti kao i prvo dijete

čitanje djeca mama | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Većina roditelja ovo ne priznaje na sav glas, ali uvijek postaje jedan mali dio koji nije svjestan da ćete drugo dijete voljeti jednako kao i prvo. I ne samo to, vaša ljubav će se samo povećavati sa svakim djetetom. Nevjerojatno je koliko srce može rasti i kako u njemu uvijek ima dovoljno mjesta za sve

braća beba dijete Možda te zanima... 10 stvari koje radite drugačije s drugim djetetom Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.