Beba Razvoj u 1. godini 08. siječnja 2024.

Nije sve isto: 7 iznenađujućih spoznaja o tvojoj drugoj bebi

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada poželiš dobrodošlicu na svijet svom drugom djetetu, osjećaš se kao da trebaš biti prilično naviknuta na ovaj roditeljski ritam i sve izazove koji dolaze s bebom, budući da si sve to već prošla. No, uvijek postoje nova iznenađenja...

1. Njezina guza je SIĆUŠNA!

Ili, u stvarnosti, guza tvog starijeg djeteta sada izgleda ogromno, u usporedbi s malenom, mršavom, naboranom guzom tvoje bebe.

2. Prepoznaješ što njezin plač znači

Ovoga puta, puno je lakše prepoznati što znači plač tvoje bebe i odmah razlikuješ onaj 'umorni' od onog 'gladnog' plača

Ela Breski obitelj Možda te zanima... S drugim djetetom sve je lakše Roditelji

3. Spava satima i satima

Pitate se: "Zašto nije bilo ovako lako s prvim djetetom?" Tada si se stalno osjećala umorno i činilo se kao da nemaš vremena ni za posjet kupaonici. Lako je zaboraviti koliko novorođenče dugo spava. Ipak, ovaj put je razlika u tome da, dok beba spava, nemaš vremena za sebe, već se družiš sa starijim djetetom.

4. Dvoje je puno više nego jedno

Dvoje djece, dvije ruke - ali nekako se osjećaš kao da imaš trostruko više posla. Povratak nedostatka sna ima puno veze s tim, ali isto tako puno situacija kada se osjećaš kao da si 'razvučena' na dvije različite strane i ne znaš što napraviti. Hoćeš li prvo doći do svoje bebe koja plače ili do svog mališana koji plače?

 | Author: Unsplash+ Foto: Unsplash+

5. Neke su stvari automatski ukorijenjene, a druge su malo kompliciranije

Instinktivno znaš koji je najbolji način držanja bebe i kako ju smiriti i uspavati. Ali s drugom bebom sve može biti potpuno drugačije nego s prvom. Bilo da s drugom bebom ima probleme s dojenjem, dok je s prvom sve išlo lakše ili plakanje druge bebe svaki put dok putujete automobilom, dok je prva beba baš najbolje spavala u automobilu. Popis situacija može ići unedogled.

Možda te zanima... Pripremite svoje dijete za dolazak nove bebe Vrtić

6. Potpuno je drugačija od prvog djeteta

Naravno, svi znamo da je svaka osoba jedinka za sebe, ali smiješna stvar se događa dok si još trudna i zamišljaš kakva će biti tvoja beba kad ju upoznaš. Zamišljaš da će biti malena verzija tebe ili da će biti poput prvog djeteta s malim razlikama u izgledu. Zato ponekad može biti šok za roditelje kad shvate koliko njihova djeca mogu biti različita. Dok će jedno biti mirno poput povjetarca, drugo može biti poput male oluje, i tek tad shvaćaš puni smisao rečenice 'da je svaka osoba jedinstvena, u izgledu i u osobnosti'. 

7. Nisi bila svjesna da ćeš je voljeti kao i prvo dijete

Većina roditelja ovo ne priznaje na sav glas, ali uvijek postaje jedan mali dio koji nije svjestan da ćeš drugo dijete voljeti jednako kao i prvo. I ne samo to, tvoja ljubav će se samo povećavati sa svakim djetetom. Nevjerojatno je koliko srce može rasti i kako u njemu uvijek ima dovoljno mjesta za sve

braća beba dijete Možda te zanima... 10 stvari koje radite drugačije s drugim djetetom Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.