Beba Mama poslije poroda 23. srpnja 2023.

5 laži u koje sam vjerovala kad sam postala mama

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako si nedavno prvi put rodila i preplavljena si novim osjećajima i ulogom majčinstva, možda ti glavom prolaze neke misli koje su potpuno neistinite

"Budimo iskreni - prvih nekoliko tjedana i mjeseca s novorođenom bebom mogu biti poprilično kaotični. Svi znamo da je to istina, ali iz nekog razloga, mnoge mame umanjuju tu istinu kako bi se istaknule ljepotu života s novorođenčetom", piše mama Bree Najera u kolumni za Motherly

Ona je podijelila pet misli koje ti možda prolaze glavom ako si nedavno prvi put rodila, a koje najozbiljnije nisu istinite.

fb Možda te zanima... Mama blogerica iskreno: 20 stvari koje morate znati nakon što 'istisnete' bebu iz sebe Trudnoća

Naravno, čarobno je kada se tvoje dijete rodi. I da, taj miris novorođene bebe ne može se mjeriti ni sa čime na svijetu. I da, sve smo sretne što smo postale majke. I tako dalje, i tako dalje...

Ali za mene, posebno zato jer sam mama koja se je borila s lajmskom bolesti i postporođajnom depresijom - život nakon poroda bio je jedan od najmračnijih razdoblja. Budući da sam izašla iz te tame, sada znam da su mnoge stvari u koje sam ozbiljno vjerovala prvih tjedana i mjeseci bile neistinite. 

Ako se i ti trenutno nalaziš u ovom razdoblju, učini si uslugu i nastavi čitati

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

1. "Nikada više neću spavati."

Bilo bi fizički nemoguće za bilo koju mamu da nikad više ne spava ili da se nosi s rasporedom novorođene bebe zauvijek. Faza s novorođenčetom je upravo to - samo faza. Tvoje dijete će početi spavati u nekom trenutku. Ti ćeš početi spavati u nekom trenutku. Doći će vrijeme kada ćete oboje spavati cijelu noć i probuditi se svježi. Zapamti, neće uvijek biti ovako!

Prva godina s bebom: Koliko dana sna roditelji izgube?

2. "Nikada više neću putovati ili raditi bilo što zabavno."

Dobro jutro, mame su isto ljudi. Da, trebat ćeš neko vrijeme biti kod kuće i u blizini svog doma, ali doći će vrijeme (brže nego što misliš) kada ćeš ponovno moći raditi sve te zabavne stvari. Ponovno ćeš izaći na večeru, u izlazak. Ponovno ćeš putovati i imati nove avanture. Ponovno ćeš se osjećati kao stara ti. Ozbiljno, tvoji dani zabave nisu gotovi.

Možda te zanima... Duhovita mama: Što ti nisu rekli o prvoj godini majčinstva Beba

3. "Moje tijelo je uništeno."

Tvoje tijelo trenutno izgleda kao velika vreća puna krumpira, tvoje lice puno je podočnjaka i osjećaš se kao da nikad više nećeš moći normalno sjediti bez ledenih obloga. Pogodi što? Hoćeš. Nevjerojatno je kako se tijelo mijenja zbog naših bebica, a još je nevjerojatnije kako se sve vraća na svoje staro mjesto. Tvoje tijelo možda neće izgledati identično kao i prije bebe, ali uz malo truda - izgledat će gotovo kao prije, samo imaj strpljenja. 

Zena nakon poroda Možda te zanima... Intimne fotografije pokazuju kako izgleda žensko tijelo nakon rođenja troje djece u godinu dana Beba

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

4. "Više nikada nećemo biti sami."

Bebe ne okupiraju samo naš dom, one okupiraju i naše spavaće sobe. Ali, pogodi što? Ovo je samo privremeno. Tvoja beba će se preseliti u svoj prostor s vremenom. Počet će duže spavati, preko noći i preko dana, a jednog dana krenut će i u vrtić i školu. Nemoj tako olako odbaciti zajedničko vrijeme s partnerom. 

Možda te zanima... Duhovit priručnik: 5 faza seksa nakon dolaska bebe Beba

5. "Više nikada neću izaći iz ove odjeće ili iz kuće."

Kada prvi put rodiš, osjećaš se kao da si uvijek u jednoj te istoj odjeći, starim krpama pokrivenim mrljama bljuckanja. Bez brige, tvoji dani trenirki, tajici i stalnog pranja rublja su odbrojani. U jednom trenutku u nekoj bliskoj budućnosti, počet ćeš se ljepše odijevati, šminkati se i ponovno rasturati svijet. Obećavam!

30 stvari koje sam preživjela u prvoj godini majčinstva

Vezani članci