Beba Mama poslije poroda 19. svibnja 2022.

Duhovita mama: Što ti nisu rekli o prvoj godini majčinstva

Foto: Facebook/Gylisa Jayne - Blog ; Prva godina majčinstva
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama odlučila je, na jedan iskren i duhovit način s kojim se sve nove mame mogu poistovjetiti, nabrojati sve stvari koje ti nitko ne govori o prvoj godini majčinstva

Postoji puno stvari koje vam nitko ne govori o majčinstvu. S vremena na vrijeme - prljavo je, bolno i daleko od glamuroznog. S druge strane, ljubav koju osjećate prema vašoj bebi nemjerljiva je

mama, beba Možda te zanima... Kako zapravo izgleda biti mama... prvi put Roditelji

Mama Gylisa Jayne iz Velike Britanije na Facebooku je podijelila svu srž novopečenog majčinstva, na jedan jednostavan i potpuno iskren način. Zapravo, s njezinom ispovijesti o stvarima koje vam nitko ne govori o majčinstvu, mame su se toliko poistovjetile da je podijeljena preko 98 000 puta. 

"Nitko mi nije rekao da je normalno priznati da se odmah na početku ne zaljubiš u svoju bebu. To je u redu. Osjećala sam se jednako kada sam vidjela svoju posteljicu u u toj zdjeli - morbidno sam bila zainteresirana za to kako zapravo posteljica izgleda, ali ne, hvala - nisam osjećala naročitu povezanost", napisala je mama na samom početku.

mama, beba, depresija, žena Možda te zanima... Mrzila sam trudnoću i nisam se zaljubila na prvi pogled u dijete. Kakva sam ja to majka? Roditelji

Zatim, svaka žena koja je imala epiziotomiju tijekom poroda može se poistovjetiti s onime što je Gylisa rekla: "Nitko mi nije rekao da će šavovi u vagini boljeti više nego porod bebe teške 3 kilograma." 

Njezina iskrena i duhovita lista ide dalje, a uključuje sve ono što joj nitko prije nije rekao o prvoj godini majčinstva:

  • "Dojenje boli, JAKO."
  • "Svi će imati mišljenje o vašoj bebi - kako je hraniti, kako je odijevati, kako je nazvati, kako je nositi..."
  • "Nuspojave trudnoće traju godinama...zapravo, trudni ste otprilike dvije godine. Kao slon. Tako se debelo sada i osjećate."
  • "Ponekad zbog bebe mrzim svog supruga. Ponekad se jednostavno želim maziti s našom bebom. Ponekad se sve čini jako nepošteno. S druge strane, nitko mi nikad nije rekao da ću biti toliko sretna kad vidim svog supruga kako se igra s bebom, kako se maze i kako se brine za bebu. A, nakon te sreće, prekrižim noge prije nego li predloži sljedeću bebu."
  • "Nikada, iskreno - NIKADA neću više biti sama. To uključuje i pišanje i kakanje i tuširanje i depiliranje. Posebno kada djeca malo odrastu i vaše depiliranje čini im se jako zanimljivo, a vi se molite da ih ne istraumatizira doživotno..."
Možda te zanima... 30 stvari koje sam preživjela u prvoj godini majčinstva Roditelji

S druge strane, ova mama ukazala je na još jednu stvar o kojoj vam nitko ne govori, a to je da kada jednom ostanete sami, primjerice kada dijete spava - očajno će vam nedostajati. Uz to, naglasila je da svi drugi izazovi i emocije koje dolaze s majčinstvom neće trajati zauvijek: "Postaje bolje. Postaje lakše. Proći će dok trepnete okom i sve je vrijedno toga."

Na kraju, podijelila je savjet za sve buduće majke: "Unatoč osjećaju nesposobnosti, unatoč tome što sam mislila da neću moći ništa od toga, da neću znati ništa o majčinstvu - moji me instinkti nisu iznevjerili. Kod nekih ljudi samo izgleda lakše, ali diviti se nekome zbog načina na koji se nosi s određenim stvarima, ne bi me smjelo navesti da preispitujem svoj način."

Možda te zanima... Poruka svakoj ženi koja je prvi put mama: 'To je najteža stvar u životu! Ne zaboravi to, Kraljice!' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci