Beba Dojenje 11. lipnja 2019.

Mame u stresu zbog izdojenog mlijeka trebaju probati ovaj trik

Foto: Facebook/Milk and Motherhood
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zabrinutost i stres itekako mogu utjecati na tvoju sposobnost proizvodnje mlijeka i zato isključivanje misli o tome itekako može pomoći

Kada pričamo o usponima i padovima hranjenja dojenčadi, većina mama će se složiti da je jedan od najgorih i najtežih aspekata dojenja kada treba izdajati mlijeko. Često je potrebno mnogo opreme, bučno je, beskonačno traje, a osim toga imaš stroj koji sisa tvoje bradavice. Dodatna frustracija? Ponekad može biti teško izvući nekoliko mililitara, čak i kad znaš da imaš više od toga. 

Postoji mnogo savjeta i trikova za izdajanje, ali evo jedne koju do sada nismo čuli, zahvaljujući Facebook stranici Milk and Motherhood. Otkako je objavljen ovaj post je dobio 10000 likeova, 3600 komentara i 8000 puta je podijeljen.

Možda te zanima... Isključivo izdajanje - opcija o kojoj se rijetko govori Beba

Trik za izdajanje je smiješno jednostavan: kako bi se prestala nervirati koliko si mlijeka izdojila, jednostavno stavi čarapu preko boce i prestani brinuti o tome. Zabrinutost i stres itekako mogu utjecati na tvoju sposobnost proizvodnje mlijeka i zato isključivanje misli o tome itekako može pomoći. 

Johanna Sargeant, autorica posta i urednica stranice Milk and Motherhood, certificirana je savjetnica za dojenje u Zurichu. Razmišljala je o trikovima dok se izdajala za svoju bebu i pokušavala povećati svoju proizvodnju

"Kad su mi rekli da se izdaja nakon dojenja kako bi povećala svoju proizvodnju, sjedila sam i gledala", napisala je. "Izdajala sam se i po dvadeset minuta nakon dojenja i sve sam više bila demoraliziran zbog nedostatka mlijeka u toj boci. Shvatila sam da sam, zbog vlastitog mentalnog zdravlja, morala prestati gledati! Lakše je reći nego učiniti. Uzela sam čarape za bebe", napisala je. “Sada savjetujem mamama da stave čarapu preko bočice za izdajanje, i to je davalo nevjerojatne rezultate. Neke žene i izdoje i do 2, 3 puta više kada ne razmišljaju o tome". Svi znamo da je oslobađanje oksitocina inhibirano stresom, a oksitocin je zaslužan za lučenje mlijeka. A kad si pod stresom, onda nema ni oksitocina.

Sargeant priznaje da je to u suprotnosti s poznatijim savjetom da se trebaš usredotočiti na svoju bebu i proizvodnju mlijeka dok izdajaš.  Ona je smislila trik nakon što je shvatila da njezina opsesivnost i tjeskoba zbog proizvodnje mlijeka vjerojatno ne pomaže proizvodnji.

Možda te zanima... 5 razloga koji mogu odgoditi dolazak majčinog mlijeka Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.