Beba Dojenje 25. svibnja 2016.

Kakve bočice odabrati: staklene ili plastične?

tata, beba, bočica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prije su postojale samo staklene bočice koje je lakše čistiti, ali su lako lomljive i ne preporučuju se za čuvanje izdojenog mlijeka dok danas postoje i plastične koje su možda čak i praktičnije i laganije te pogodnije za sterilizaciju

Čitateljica priks na našem forumu postavila je zanimljivo pitanje: "Mene zanima je li bolje kupiti staklene bočice ili plastične? Planiram dojiti kad rodim, ali bočicu bih koristila za izdajanje. Ako negdje moramo ići, ne bih htjela dojiti u javnosti. Nemam ništa protiv toga, ali ja se jednostavno ne osjećam spremnom za to".

Prije su postojale samo staklene bočice koje je lakše čistiti, ali su lako lomljive i ne preporučuju se za čuvanje izdojenog mlijeka dok danas postoje i plastične koje su možda čak i praktičnije i laganije te pogodnije za sterilizaciju.

Savjeti za izdajanje i pohranjivanje majčinog mlijeka

No, ni sve plastične bočice nisu iste te je proučavanje izlučivanja toksičnih supstanci iz plastike u tekućinu koju beba konzumira, dovelo do povučenih opasnih bočica iz upotrebe. 

Mr.sc. Giovana Armano, dr.med., spec. pedijatar, komentirala je: "Danas se preporučuju plastične bočice koje su sigurne od izlučivanja toksičnih supstanci (BPA- bisfenola A), ali također i staklene koje su nešto teže, trajnije i sigurnije od izlučivanja toksičnih supstanci". 

Svaki roditelj mora sam odlučiti što misli da je najbolje za njegovo dijete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.