Beba Dojenje 05. listopada 2022.

5 razloga zašto sam zbog dojenja dobila super moći

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Uvjerena sam da u mlijeku mora postojati neka vrsta sedativa jer se moje bebe nisu mogle boriti protiv tih uspavljujućih sila', kaže mama Lana

Novinarka Lana Hallowes opisala je kako se osjećala tijekom dojenja te zašto je mislila da ima supermoći. Lana je dojila svoje sinove, a suprug joj je dao i nadimak"Suprug mi je dao nadimak "čarobne sise" kada su naši sinovi bili bebe, bez ikakve seksualne konotacije, u slučaju da ste pomislili. Kad god nije mogao smiriti našu bebu, došao je meni i "čarobnim sisama", a mamina dojka je često popravila stvari u bebinom malenom svijetu", tako svoj život bebama opisuje Lana.

Možda te zanima... Iskustvo mame: 'Trik za dojenje koji mi je promijenio život' Beba

"Osjećala sam se kao da imam supermoći i to na pet načina", dalje je objasnila.

1. Bacila sam čaroliju na moje novorođenče

Kada su na mene stavili stavili tek moju rođenu bebu, on je instinktivno tražio moju dojku. Kao da je znao da je tu stoji odgovor za sve njegove probleme i da jedino treba naći moju bradavicu. Kad je to učinio, a kolostrum napunio njegov mali trbuščić sa svim dobrim stvarima koje su mu bile potrebne, bio je umiren od šoka koji mu se dogodio na porođaju. Prvo dojenje bilo je nevjerojatno povezivanje nas dvoje. Bio je oduševljen mamom, a ja sam se zaljubila.

Možda te zanima... Već i kraće dojenje štiti bebu od sindroma iznenadne dojenačke smrti Beba

2. Pretvorila sam svoju bebu u 'ovisnika o mlijeku i pijanca'

Kada smo nastavili naše putovanje, postavila sam svjesna da sam stvorila "malog pijanca". Nakon hranjenja moja beba izgledala bi kao neki opijeni mornar. Nije mogao držati glavicu ili biti budan. Izgledao je kao da je moje mlijeko droga te je bespomoćan i ovisan o njoj.

4 osjećaja koje ćete proživjeti tijekom prvog mjeseca dojenja

3. Čarobno sam rješavala svaku nesreću

Iako je bilo iscrpljujuće stalno biti "pripravan", dojenje je rješavalo svaku bebinu uznemirenost, a to me učinilo snažnijom od Wonder Woman. Bila sam odgovor za svaku njihovu glad, ali i za sve drugo. Potrebe da se umire, do smirivanja bolova zbog rasta zubića, vrijeme na mojim "magičnim sisama" je bilo sve što je potrebno da se oluja smiri.

Možda te zanima... Savjetnica za dojenje: Problemi o kojima se rijetko govori Beba

4. Hipnotizirajuće uspavljivanje

Uvjerena sam da u mlijeku mora postojati neka vrsta sedativa jer se moje bebe nisu mogle boriti protiv tih uspavljujućih sila. U jednom trenutku su proždrljivo sisale, a u drugom sam ih trebala škakljati po obrazima kako bi ostale budne i pojele još malo. Naravno, iskorištavala sam tu moć, hranila sam ih sve dok nisu "pale", a potom sam ih stavljala u njihove krevetiće. Iako je dojenje postalo velika pomoć, gledajući unazad nije me briga.

9 stvari koje će dobro doći svakoj mami nakon poroda

5. Dojenje je bilo sedativ za mene

Tijekom dojenja osjećala sam se da rastu moje supermoći, ali primijetila sam da mi je dojenje pomoglo da se opustim. Baš kako je moja beba koristila mlijeko, tako je moje tijelo otpuštalo hormon prolaktin koji me opuštao (hvala ti Majko Prirodo). 

"Dakle, mame koje dojite, vi ste super heroji. Iskoristite moći u svoju korist", na kraju kaže mama Lana Hallowes.

Olivia Wilde Možda te zanima... Olivia Wilde: 'Ne sviđa mi se kad se dojenje forsira i nameće osjećaj krivnje' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.