Roditelji Kolumne roditelja 13. lipnja 2013.

Tajna znanja supermame

supermama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Suvremene supermame znaju da je sasvim u redu izdepilirati jednu nogu ujutro, a drugu poslijepodne, pustiti bebi crtić da u miru pripremi doručak, ostaviti navečer razbacane igračke, kao i čeznuti za pravim grudnjakom i cipelama na petu

Savršenstvo ne postoji. Većina nas je obdarena brojnim mogućnostima, a sami ćemo, ili uz pomoć okoline razviti dane nam potencijale. Prema tome mi smo potpuni, imamo sve alate koji nam trebaju.

Kad sam bila prvi put trudna, kolegica na poslu rekla mi je: "Ti ćeš sigurno biti super mama!". Koliko god to laskavo zvučalo, zamislila sam se: "Uh, pa to sigurno znači mnogo posla".

I zaista, jest mnogo posla, samo o tome ne razmišljam na taj način, to bi me pregazilo. Biti mama znači brinuti o zadovoljenju svih potreba djeteta, jednog, pa drugog,... Očito je, treba znati dobro žonglirati s vremenom, a da i mama i njen partner dođu na red. Činjenica da je danas sve više mladih koji se radi osamostaljenja odvajaju od svoje proširene obitelji, dovodi majke u situaciju da su često većinu vremena same prepuštene brizi djeteta, koja je fizički najzahtjevnija u prvim godinama života.

Zato, mame, sasvim je u redu:

Htjeti da dijete konačno zaspi jer bi rado pogledale u miru i tišini omiljenu seriju, pročitale novine, knjigu ili provjerile Facebook.

Izdepilirati jednu nogu prijepodne, a drugu poslijepodne.

Čitati starijem djetetu priču, a drugo njihati i umirivati.

Pri izlasku u grad kupiti djetetu klipić, da nakratko mami dopusti da popije kavu.

Dopustiti djetetu da se u duljim vožnjama autom pozabavi igricama na mobitelu.

Vući svugdje sa sobom torbu punu rezervnih dječjih stvari, pelena i hrane, to je ionako ultimativni Supermama-Sport Billy dodatak, a onda zaboraviti ponijeti baš ono što vam je trenutno zatrebalo.

Podvaliti djetetu lijek u hrani.

Pustiti bebi crtić da mama u miru složi doručak.

Zaboraviti spakirati novu pidžamu u vrtić na početku tjedna.

Pri odlasku na spavanje nakon cjelopopodnevne skitnje ostaviti sve igračke nepospremljene.

Čeznuti za nošenjem "pravog" grudnjaka i cipela na petu.

Sretno gurnuti dijete nekome u ruke i brzo ići oprati suđe.

Sjetile ste se još nečeg?! Mora da ste Supermama!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.