Trudnoća Trudnica 25. srpnja 2017.

5 supermoći koje imaju trudnice

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća žene pretvara u super heroje, ali ne na način na koji mislite. Naravno, čudo života je prekrasna stvar, ali ovdje se ne radi o tome već o činjenici da trudnoća ženama zaista daje supermoći s kojima lako mogu konkurirati junacima poput Supermana ili Spidermana

Pročitajte pet supermoći koje većina trudnica ima: 

1. Super njuh

Ovo je možda "najveća moć" koju većina trudnica ima jer zaista može isprepadati ljude, što ponekad može biti zabavno. Neke žene imaju toliko dobar njuh u trudnoći da mogu namirisati tko dolazi u prostoriju i prije nego zaista vide tu osobu. Ili mogu namirisati iz druge prostorije koja se hrana jede

trudnica Možda te zanima... 5 stvari kojima se možete veseliti na početku trudnoće Trudnoća

2. Super emocije

Sreća, tuga, ljutnja: sve trudnice mogu se složiti da su emocije poprilično intenzivne u trudnoći. Ako ste plakali kad ste vidjeli reklamu za pelene ili ste čuli otkucaj srce vaše bebe, znate o kakvoj supermoći je riječ. Prihvatite emocije i osjetite sve osjećaje, one su dio vaših supermoći! Primjerice, kada vam vaš partner taj trenutak ne želi pomoći objesiti slike u bebinu sobu, sve buduće mame 'pale' svoje super emocije, jer kako se uopće usuđuje odbiti vas, budući da u vama raste živo biće! I vjerujte, pomoću supermoći, slike će se objesiti za trenutak!

Možda te zanima... Duhovit popis: 19 stvari koje nikako ne smiješ reći trudnici Trudnoća

3. Super energija

Kad ste prvi put trudni, puno spavate. Popodnevna drijemanja, rani odlasci u krevet, drijemanja u autu, vlaku, busu. Hormoni umaraju, no možda je pravi razlog tolikog spavanja zapravo priprema na ogromnu količinu energiju koju ćete imati u drugom tromjesečju. Ovo je razdoblje koje žene prigrle s oduševljenjem, jer trudnice gotovo da 'pomiču planine' u drugom tromjesečju!  

4. Kosa i koža kao kod supermodela

Znate one fotografije iz časopisa na kojima modeli imaju savršeno sjajnu kosu punu volumena i besprijekornu kožu? Iako su te fotografije takve zahvaljujući Photoshopu, vaša kosa i koža takve su zahvaljujući vašim super trudničkim moćima! Volumen krvi se povećava tijekom trudnoće te to kožu čini sjajnijom, a što se kose tiče, ona u trudnoći najčešće izgleda bolje nego ikad, ali nažalost, mnogo žena nakon poroda izgubi supermoći bujne i sjajne kose, a gustoća i kvaliteta vlasi nakon poroda postane trajno slabija u odnosu na period prije trudnoće. 

Možda te zanima... Kako njegovati kosu za vrijeme trudnoće i nakon poroda? Trudnoća

5. Super toplina

Za vrijeme trudnoće, temperatura vašeg tijela raste, pa vam je nerijetko super toplo. To je odlična vijest za žene koje su trudne u hladnijem razdoblju godine i općenito, za zimogrozne žene, no za ljetne trudnice i one kojima je i inače uvijek koji stupanj pretoplo, ova supermoć može se više činiti kao prokletstvo, ali, čak ni super heroji nisu savršeni! 

trudnica ljeto more Možda te zanima... Kako preživjeti ljetnu trudnoću? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.