Beba Dojenje 27. rujna 2016.

Dojenje smanjuje rizik za dijabetes i srčane bolesti u starosti

dojenje, beba siše
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novo istraživanje otkrilo je da su majke koje su dojile djecu imale manji indeks tjelesne mase bez obzira na to koliko su puta rodile, kao i manji rizik od drugih oboljenja povezanih s pretilošću

Dobro je poznato da je dojenje jedno od najvažnijih razdoblja u životu djeteta i da ima višestruku korist za djetetovo zdravlje, a dokazano je i da je dobro i za majke, koje pozitivne učinke mogu osjećati i 30 godina poslije rođenja. Naime, jedno istraživanje otkrilo je da su majke koje su dojile djecu imale manji indeks tjelesne mase bez obzira na to koliko su puta rodile.

U istraživanju je sudjelovalo 740 tisuća žena u menopauzi, i otkriveno je da one koje nisu dojile svoju djecu deblje i imaju veći rizik od obolijevanja od dijabetesa i srčanih bolesti, kao i od drugih oboljenja povezanih s pretilošću. Istraživanje je dokazalo da šest mjeseci dojenja smanjuje rizik od pretilosti u starosti, tvrde istraživači.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.