Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 07. listopada 2020.

Viralna fotografija podsjeća roditelje zašto djeca trebaju što duže vremena provesti u autosjedalicama

Foto: Screenshot: Paging Fun Mums/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sigurnost autosjedalica vruća je tema koja također može biti komplicirana i zbunjujuća. Zbog toga je jedna mama na Facebooku podijelila fotografiju svog sedmogodišnjaka koja je u međuvremenu postala viralna podsjetivši roditelje da čak i starija djeca mogu biti u autosjedalicama

"Nijedan roditelj ne želi da se njegovo dijete ismijava, ali statistike govore same za sebe u vezi s djecom i odobrenim autosjedalicama", napisala je Lou u opisu svoje fotografije na kojoj se vidi njen sedmogodišnji sin koji spava u autosjedalici tijekom dugog putovanja.

Iako priznaje da su njenog sina zadirkivali zbog toga što je bio u "dječjem sjedalu", Lou kaže da bi roditeljima danas to trebao biti prioritet. "Uzmite u obzir sve čimbenike prilikom donošenja ovih odluka", napisala je ona. "Nemojte samo slijediti trendove, slijedite najsigurniju opciju da zaštitite svoju obitelj", rekla je za Fatherly.

Možda te zanima... Roditelji prerano 'okreću' autosjedalicu u kojoj voze dijete Vrtić

Here is a photo of my 7 year old on a long road trip we took over the school holidays. He has been teased for being in a...

Objavljuje Paging Fun MumsPetak, 17. siječnja 2020.

Čimbenici koje Lou spominje su težina i visina, za koje Američka akademija za pedijatriju (AAP) kaže da su važni. U svojim ažuriranim preporukama objavljenim 2018. godine, AAP je uklonio svoj prethodni dobni zahtjev i umjesto toga savjetovao da djeca trebaju ostati u autosjedalicama okrenutim prema natrag dok ne dođu do najmanje 18 kilograma i u autosjedalicama okrenutim prema naprijed dok ne napune najmanje 30 kilograma. 

Nadalje, mnogo je toga potrebno znati kada je u pitanju sigurno korištenje autosjedalice. Evo brzih činjenica:

  • Koristi autosjedalice okrenute prema unatrag što je dulje moguće i ovisno o pravilima i uputama odabranog proizvođača.
  • Djeca bi trebala ostati u posebnoj sjedalici ili boosteru sve dok ne dosegnu najmanje 144 centimetara visine što je otprilike između osme i dvanaeste godine života.
  • Sva djeca mlađa od 13 godina trebala bi uvijek sjediti na stražnjem sjedalu automobila.
autosjedalica autosjedalice sjedalica Možda te zanima... 8 razloga zašto autosjedalice spašavaju život djeteta Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.