Kroketi su odlični, jako su ukusni i dobra su varka za djecu koja ne vole povrće
Kroketi od tikvica su zasitni, pa ih možete kombinirati uz lagano jelo. Blogerica Matea Mikić Pavlović pripremila ih je uz mesnu štrucu i salatu. Po njoj je to bilo sasvim dovoljno. Za ovaj recept bolje je odabrati male tikvice jer su mekše i sadrže manje vode. Za pripremu vam je potrebno oko 30 minuta, a iako su svrstane u prilog, mogu biti i međuobrok.
Sastoji (za četiri osobe):
- 600 g tikvica
- 100 g naribanog sira
- 2 jaja
- 150 g mrvica
- veća količina ulja za prženje
- sol i papar
Priprema:
1. Operite tikvice pod mlazom vode, odrežite im vrhove, stavite ih u dublju tavu i kuhajte ih u slanoj uzavreloj vodi 10 minuta.
2. Ocijedite tikvice, protisnite ih kroz pasirku za povrće i skupite dobiveni sadržaj u duboku zdjelu.
3. Dodajte jaja, naribani sir, sol, papar i 1 žlicu krušnih mrvica, tako da smjesa postane čvršća, i dobro miješajte da bude jednolična. (Po potrebi dodajte još krušnih mrvica).
4. Od dobivene smjese pripremite valjuške jednake veličine, zatim ih stavite u preostale mrvice ponovno ih jednolično prekrivajući.
5. Ispržite krokete u puno vrućeg ulja, puštajući da sa svake strane poprime zlatnu boju, ocijedite ih na kuhinjskom papiru i poslužite još tople.
Potražite još odličnih recepata na blogu Matea's Kitchen Stories koja priprema zdrave obroke i slastice za obitelj.