Pripremite ovo jednostavno i ukusno jelo kojem nitko neće odoljeti i otkrijte zašto je focaccia popularna diljem svijeta
Sastojci:
- 300g brašna
- 300g krumpira
- 14g kvasca
- 200g cherry rajčica
- 200g mozzarelle
- 4 žlice maslinovog ulja
- prstohvat origana
- sol i papar
- masline po želji
Priprema:
1. Skuhajte i zgnječite krumpir. Dodajte brašno, 2 žličice soli, 2 žlice maslinovog ulja, papar.
2. Razmutite kvasac u 130 ml tople vode pa dodajte brašnu. Umijesite i ostavite 1h da naraste.
3. Podijelite na dva dijela. Rastegnite prvi dio, stavite 3/4 mozzarelle i posolite pa stavite i drugu polovicu tijesta. Dobro pritisnite rubove.
4. Zamutite 2 žlice maslinovog ulja, 2 žličice vode i malo soli pa time premažite i ostavite 30 minuta da se još malo digne.
5. Utisnite ostatak mozzarelle, prepolovljenje cherry rajčice i masline. Pospite origanom.
6. Pecite 40 minuta na 180°C.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr