Vrtić Prehrana djeteta 07. kolovoza 2016.

Ljetno i lagano: Brze tikvice s dvije vrste sira

tikvice
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Brzo, ukusno i ljetno jelo spremno je za pola sata, a može poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Sir koji se rasteže, sočne tikvice i kvalitetan umak od rajčice s dodatkom bosiljka idealna su kombinacija koja će vas osvojiti već pri prvom zalogaju

Sastojci:

  • 3 velike tikvice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 0.5 šalice tvrdog sira (gouda, tilzit)
  • 0.5 šalice krušnih mrvica
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 0.5 šalice mozzarelle
  • sol
  • papar
  • bosiljak

 Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite kalup.

2. Tikvice nasjeckajte na kolutove širine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da ispuste tekućinu pa ih obrišite papirnatim ručnikom.

3. U posudi pomiješajte krušne mrvice i sitno riban tvrdi sir, sol i papar.

4. Uvaljajte svaku tikvicu u tu mješavinu pa ih posložite u kalup za pečenje u jednom sloju.

5. Pecite dok ne postanu zlatne i hrskave.

6. Izvadite ih iz kalupa pa na dno stavite umak od rajčice koji ste začinili soli, paprom i bosiljkom.

7. Na umak stavite dio tikvica, pospite mozzarellom i još ribanog sira.

8. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, ali završite tako da je sir na vrhu.

9. Pecite oko 10-15 minuta dok se sav sir ne otopi. Kratko ohladite i poslužite.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.