Pomiješajte sve sastojke pa ih ubacite u kalup, pecite i poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca i rajčice s par kapi bučinog ulja. I to je to, tako jednostavno, a zbilja ukusno
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 šalica brašna
- 2 jaja
- sir
- slanina ili panceta
- peršin
- maslac
- sol
- papar
Priprema:
1. Tikvicu naribajte ili tanku nasjeckajte, posolite i ostavite neko vrijeme kako bi pustila vodu pa je ocijedite.
2. Prebacite je u zdjelu i pomiješajte s vrhnjem, brašnom, jajima, sjeckanim peršinom i slaninom koju ste prethodno popržili na tavi.
3. Povežite sve zajedno u gustu smjesu pa prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
4. Pospite naribanim sirom.
5. Pecite na 200 stupnjeva dok površina ne poprimi zlatnu boju.