Vrtić 16. svibnja 2024.

Ova mama ima ideju za najbolju užinu za putovanja, a čak nas je i uspjela iznenaditi

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Lijepo vrijeme uvijek nas zove na putovanja, a putovanja s djecom uvijek zahtijevaju poprilično puno organizacije. Na prvom je mjestu uvijek – hrana. Jer gladno dijete je nervozno dijete…

Kako nam se bliži ljeto i kako su sve aktualnija putovanja, tako nas kolektivno hvata jeza od tih istih putovanja. Volimo djecu i volimo putovati i volimo putovati s djecom – ali ta organizacija… Znaš ono kad sjednu u auto, još niste ni izašli iz ulice, a oni su već gladni. Pa su opet za pola sata – gladni. Pa…

Možda te zanima... Mučnina tijekom vožnje kod djece - kako je spriječiti i bezbrižno uživati u putovanju Vrtić

Nije lako smisliti sve te užine, grickalice, snackove ili kako ih god ih zvali, a dosta ti je već i sendviča i peciva, voće ih zasiti na kratko… Ako si među onim mamama koje vole i imaju volje pripremiti sve zdrave grickalice – svaka čast! No, činjenica je da nismo svi isti.

Jedna mama na čiji smo post naletjeli sasvim slučajno hvalila se u naslovu kako tu jednu vrstu hrane uvijek nosi na putovanja s djecom. Pomislili smo kako to ne može biti ništa novo niti originalno i kako ćemo sad vidjeti neki recept za muffine ili slično, ali ipak nas je malo iznenadila.

Mama Carey Polis na stranici Cup Of Jo napisala je kako za putovanja uvijek pripremi – tjesteninu.

Hm, tjesteninu? Pa da, klinci vole tjesteninu, posebno oni mlađi, to je činjenica. No, kako je to jednostavna grickalica za putovanja? Treba ti vilica, posudica, neki dodatak, umak… Ne, to nije jednostavno. No, s druge strane, ako malo promisliš – kako djeca najviše vole tjesteninu? Možda ne sva, ali mnoga vole tjesteninu bez ičeg.

Da, običnu, kuhanu tjesteninu. Ne kužimo i dalje u čemu je štos, ali jednostavno vole. E, pa za putovanja napraviš ono što klinci vole, pa makar to bila i kuhana tjestenina bez ičeg. I to bez raznih posudica, bez vilica… Tjestenina u plastičnoj vrećici sa zatvaračem. Kao one iz Ikee, da.

Dakle, skuhaš tjesteninu koju klinci najviše vole – osim špageta, to nije najjednostavnije – pustiš da se ohladi, dodaš mrvicu maslinovog ulja da se ne zalijepe i staviš u vrećicu sa zatvaračem. Ova mama ima još jedan savjet: „Skuham uvijek malo više, pa ostatak ostavim u posudi u hladnjaku za vrijeme kad dođemo kući, tako da ima nešto za jelo.“

Kad malo razmisliš, to je stvarno dobra ideja! Tjestenina zasiti, vole ju klinci, nije najzdravija, ali nije ni junk food, lako se jede, zaokupit će djecu jer je mogu polako grickati… Ma ovo je zapravo tako dobra ideja! A bonus je što nema mrvica u autu! Ona svrdla nemaju se kamo zavući da ih ne vidiš, istina?

Znaš što, ako te ova ideja nije posebno oduševila, to je sasvim u redu – ni ne mora. No, moraš priznati da nije loša ideja sve u svemu!

Možda te zanima... 9 savjeta za izbjegavanje svađe s partnerom dok ste na obiteljskom putovanju Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.