Roditelji 16. travnja 2024.

Stariji par odbio prepustiti rezervirana mjesta djeci u vlaku. Mama je poludjela!

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Putovanje je nešto u čemu bismo trebali uživati, posebno kad je unaprijed isplanirano i kad je jedan od glavnih ciljeva tog putovanja – putovanje, odnosno učenje, uživanje…

Putovanje nije lako isplanirati, posebno kad imaš djecu. To uistinu zahtijeva planiranje, a to planiranje može trajati dosta dugo. Važno je pomno osmisliti baš svaki dio – osim za one koji su u duši avanturisti i spremni na cijeli niz neočekivanih razvoja situacija. A rijetki su spremni na neplanirane okolnosti kad putuju s djecom.

Možda te zanima... Kaley Cuoco otkrila da je gotovo „zadavila“ ženu tijekom prvog leta sa 9-mjesečnom kćeri Beba

Tako je i jedna mama, Amanda Mancino-Williams, isplanirala putovanje sa svojih troje djece kroz šarmantnu prirodu Engleske. No, čak i ako je sve isplanirala, netko je neplanirano upleo prste i pomrsio joj planove, pa putovanje nije bilo baš uživanje kako je planirala, a njihovo je putovanje i podiglo prašinu na društvenim mrežama.

Mama Amanda je pomno isplanirala svoje putovanje, pa je između ostalog i rezervirala mjesta za sebe i svoje troje djece u vlaku, kako bi im svima osigurala udobnu vožnju. Međutim, kad su ušli u vlak, zatekli su svoja rezervirana mjesta – zauzeta. Na dva od njihova četiri sjedala sjedio je jedan stariji par. Mama je pretpostavila da se radi samo o nesporazumu, pa im je prišla, očekujući da će se pomaknuti nakon što im objasni situaciju. No, par je to tvrdoglavo odbio, implicirajući da im njezina rezervacija nije bitna.

Mama je bila zaprepaštena ponašanjem para, pa je učinila nešto što bi mnogi mogli učiniti u ovo moderno doba - fotografirala je situaciju. Djeca su zatim sjela nasuprot para, i promatrala ovu zbunjujuću interakciju. Stariji par nije niti mrdnuo s rezerviranih mjesta. Imamo poštovanja i razumijevanja, ali nekad nas jednostavno izluđuju, zar ne?

https://www.wecb.fm/an-elderly-couple-refuses-to-leave-the-seats-she-reserved-for-her-children-the-mother-loses-her-cool/

Srećom, upravitelj vlaka je uskočio vidjeti što se događa, pa je pokušavajući riješiti situaciju što bezbolnije ponudio Amandi i njezinoj djeci sjedala u prvom razredu kao kompenzaciju za neugodnosti. Bravo!

Nakon putovanja, Amanda je podijelila svoje frustrirajuće iskustvo na Twitteru, gdje je brzo okupiralo pažnju mnogih, prikupivši tisuće lajkova i više od 2000 komentara. Priča je uzrujala mnoge, potaknuvši raspravu o poštivanju rezervacija mjesta u javnom prijevozu.

Nakon ovog, mnogi su se zapitali trebaju li postojati strože mjere koje bi osigurale da se rezervacije sjedala poštuju? Kako se putnici trebaju ponašati u situacijama kada su njihova rezervirana mjesta zauzeta?

Mama Amanda je kasnije rekla da bi im rado dopustila da ostanu na njihovim mjestima, da je par imao uvjerljiv razlog, poput zdravstvenog problema. Međutim, uznemirio ju je njihov nastup koji je pokazivao da smatraju da imaju pravo na ta sjedala, kao i nedostatak ljubaznosti.

Ovaj incident služi kao podsjetnik na važnost poštovanja i empatije u zajedničkim prostorima. Iako je ključno zauzeti se za svoja prava, razumijevanje i ljubaznost moraju prevladati, osobito prema starijima. Međutim, poštovanje je dvosmjerno, a jednako je važno prepoznati kada gazimo u tuđi rezervirani prostor.


Možda te zanima... Muškarac odbio ponuditi svoje mjesto trudnici u autobusu: Nisam kriv što je odlučila imati dijete! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.