Vrtić Igre za djecu 09. listopada 2016.

Ne popuštajte mališanima u društvenim igrama

društvene igre djeca obitelj igranje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Društvene igre omogućit će vam da saznate kako vaš mališan razmišlja. Ali s prvim igrama dolaze i prve suze, osim ako roditelji ne popuštaju

Društvene igre su savršene za povezivanje obitelji. Vama će omogućiti da saznate kako vaš mališan razmišlja, a djeca mogu naučiti jednostavne matematičke operacije. Ali s prvim igrama dolaze i prve suze, osim ako roditelji ne popuštaju. Dječji psiholog Ettie Hader objašnjava kako treba postupati dok igrate društvene igre sa svojom djecom.

Kako se ponašati ako je dijete neuspješno u društvenim ili sportskim igrama?

Nipšto ne smijete dijete grditi ili mu se rugati. Naročito ako dijete ima tri ili četiri godine, to jest ako je u uzrastu u kojem se osjeća ranjivo i nesigurno. Treba mu uliti sigurnost kad se nadmeće s odraslima ili starijom djecom.

5 vječnih dječjih igara koje će zabaviti i klince i vas

Trebam li ga puštati da pobijedi?

Da, ako je riječ o malom djetetu, pošto će to u njemu probuditi želju da se nastavi igrati. Međutim, sa sedam ili osam godina dijete mora naučiti podnosi poraz. U igri, kao i u životu, nitko ne dobiva sve što želi.

Dobro je da djeca gube u igrama, nemojte im uvijek popuštati

A što ako dijete ne podnosi poraz?

Recite mu da imate razumijevanja za njegovu tugu i razočaranje, da su svi tužni kad izgube. Ali, u društvenim igrama svatko ima pravo biti pobjednik. Ako prihvati tu ideju, naučit će poštovati i igrati po pravila. To je dokaz da su društvene igre dobra škola života - u društvu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.