Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 21. veljače 2018.

Kako poboljšati dječje pamćenje i koncentraciju?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U današnje vrijeme, većina djece svoje aktivnosti provode surfajući po internetu i nema dovoljno fizičke aktivnosti, koja je jedna od glavnih stavki za razvijanje pamćenja kod djece

Kada govorimo o aktivnostima koje poboljšavaju pamćenje i povećavaju kognitivne sposobnosti, to ne znači da trebate uključiti djecu u aktivnosti gdje će osjećati prevelik pritisak. Postoji nekoliko aktivnosti koje su izuzetno jednostavne i ne zahtijevaju puno napora. I roditelji moraju shvatiti važnost unutarnjih igara i igara na otvorenom, jer te igre izgrađuju njihovo samopouzdanje.

mama beba djevojčica Možda te zanima... Vježbe za mozak od rođenja do treće godine djeteta Beba

Internet uglavnom ima negativan utjecaj na djecu. Međutim, postoje mnoge mozgalice i zagonetke koje se nalaze na internetu. Te igre mogu biti jako korisne za djecu kako bi poboljšali svoje pamćenje. Ovdje su neke od jednostavnih aktivnosti koje pomažu djeci da poboljšaju pamćenje.

1. Učenje stranih jezika

Jezici igraju važnu ulogu u poboljšanju pamćenja. Prilagodbom i učenjem novih jezika vježbamo mozak. Učenje novih jezika omogućuje dobru memorijsku moć, pažnju i koncentraciju. To također poboljšava naše opće znanje.

djeca sviranje aktivnost Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za sport, tečaj stranog jezika ili zbor? Vrtić

2. Mozgalice

U cilju jačanja funkcija mozga, mozgalice su vrlo bitne. Ove igre nisu previše teške, ali mogu biti pravi izazov. Mozgalice se smatraju "memorijskim vitaminima" jer pomažu u poboljšanju memorije i povećanje brzine pamćenja. Pomažu u razmišljanju, kao i u bržoj obradi podataka. Neke mozgalice uključuju pamćenje sekvenci i objekata. Izlaganje mozga ovakvim i sličnim aktivnostima pomaže da budemo što sigurniji u pamćenju nekih događaja i datuma.

dijete Možda te zanima... Jednostavne vježbice za uravnotežen dječji mozak Vrtić

3. Zagonetke

Igre koja uključuju puno razmišljanja. Budući da je većina zagonetki izazov, smatra se da su puzzle super za mozak. 

Skačite po lokvama s djecom, bit će pametnija

4. Aktivnosti za bolju koordinaciju

Koordinacijska aktivnost je najbolja tehnika za vježbanje memorije. Igre kao što su košarka i neke videoigre smatraju se važnim jer su obje ruke uključene u određene radnje. Osim toga, sviranje nekog instrumenta se također smatra dobrom koordinacijskom aktivnošću.

djeca djevojčice Možda te zanima... Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.