Vrtić Igre za djecu 02. travnja 2016.

5 nepreraslih dječjih igara

igre, igranje, obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki trenutak koji ćete provesti s vašim potomkom je vrijedno. Da bi ono bilo i korisno, predlažemo vam nekoliko ideja

1. Skrivača

Proširite ovu klasičnu igru tako što ćete sakrivati predmete (na primjer djetetove igračke), a potom ga poticati da ih traži. Riječi “toplo” i “hladno” trebaju mu biti smjernice za lakše pronalaženje predmeta.

2. Potraga za blagom

Sakrijte “blago” (na primjer slatkiše) u kući. Zatim na papirićima nacrtajte znakove poput strelica, srca, upitnika i slično. Poslažite znakove tako da vode do blaga, a djetetu objasnite što koji znak znači. Cilj igre je da dijete pronađe “blago”, ali i da zapamti značenje pojedinih znakova, čime razvija logiku i mišljenje.

3. Igra oponašanja

Oponašajte glasove životinja i istovremeno izvodite pokrete karakteristične za tu životinju. Primjera radi, krekećite kao žaba i pritom skačite kao što to ona čini, a zatim potaknite malenog da sve to ponovi. Sljedeći put, neka on vama postavi “zadatak”. Potrudite se ‘obaviti’ ga slabije od djeteta.

4. Zamijenimo uloge!

Djeca starija od tri godine vole igre u kojima se mijenjaju uloge. Predložite djetetu da ono “glumi” vas, dok ćete vi biti dijete. Ovo je odličan način da vidite kako vas dijete doživljava, ali i da mu ukažete na loše strane njegovog ponašanja.

5. Mrljamo i brljamo!

Djeca obožavaju igre vodom, bojicama, plastelinom, kao i one koje se odvijaju u pijesku ili blatu. Pridružite mu se i slobodno se zaprljajte – na tržištu ima “more” deterdženata koji otklanjaju sve mrlje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.