Vrtić Igre za djecu 22. lipnja 2017.

Recenzija animiranog obiteljskog filma: Auti 3

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove, a ovoga puta na redu su "Auti 3"

U trećem filmu megapopularnih Pixarovih ”Auta”, legendarnog Munjevitog Jurića nova generacija trkaćih automobila izbaci iz igre, pa uz pomoć mlade trenerice i starog mentora pokušava dokazati da mu je još uvijek mjesto na utrkama. Dječaci su jedva dočekali ”Aute 3”, a i djevojčice su došle na svoje – glavnu ulogu ima i trenerica Klara Ramirez koja im šalje poruku o ustrajnosti i mogućnosti ostvarenja snova.

Film progovara i o starenju, životnoj svrsi, prijateljstvu, sazrijevanju... plemenitim porukama koje lako mogu dodirnuti srca djece i roditelja. Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, kao ni nasilju kojeg ima samo u jednoj sceni, no trebaju se pripremiti na maniju za autićima. Igra samo (pristojno) sinkronizirana verzija u 2D-u i 3D-u, te u višeosjetilnom 4DX formatu koji djeci pruža poseban ugođaj kao da su na utrkama.

Za djecu: 4+

Za roditelje: Legendarni studio Pixar i ovdje je dao materijala za roditelje - uz prekrasnu animaciju i atraktivnu režiju, film nudi i dirljivu priču o sazrijevanju i ulozi starijih u društvu.  

Nasilje: Nasilje je prisutno u sceni derbija s razbijačkim vozilima, gdje se u jednom trenutku upotrijebi i motorna pila.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi neka razbijačka vozila na derbiju mogla biti strašna, kao i nesreća koju Jurić doživi na utrci.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog u dramskim prizorima, do brzog kad god su utrke u pitanju.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.