Trudnoća Planiranje trudnoće 8499 prikaza 28. listopada 2019.

Najbolji seksualni položaji uz koje imaš najveću šansu zatrudnjeti

Foto: Guliver/Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj sve o najboljim mogućim položajima za seks u kojima ćeš lakše zatrudnjeti, kao i o tome što učiniti nakon seksa, kako bi povećala izglede za začeće

"Ne postoji puno istraživanja o tome koji je položaj najbolji za začeće", kaže Sheryl A. Kingsberg, doktorica znanosti, šefica Odjela za bihevioralnu medicinu u Medicinskom centru Sveučilišnih bolnica u Clevelandu, "vrlo je teško istraživati specifične seksualne položaje koji bi mogli povećati plodnost". To je dijelom zato što postoje brojni drugi faktori koji utječu na vjerojatnost začeća, kao što su dob majke i vrijeme snošaja.

Koliko seksa zapravo treba da bi došlo do trudnoće?

Zbog toga, stručnjaci i dalje nemaju uvjerljive dokaze o najboljim položajima za trudnoću, navodi Parents. No, unatoč navedenom nedostatku dokaza, neki položaji u seksu mogli bi pružiti neke prednosti u "odjelu za pravljenje beba".

Misionarski

Nekoliko studija koje su proučavale koitalne veze navode da bi misionarski položaj mogao ponuditi tanku anatomsku prednost. "Ipak, o tome nema znanstvenih podataka", kaže Kelly Pagidas, specijalistica plodnosti iz Centra za reprodukciju i neplodnost za žene i novorođenčad u Providenceu. Nisu sve žene izgrađene na isti način. "Biti na leđima ima smisla za žene koje imaju ispružene maternice, one koje su nagnute prema naprijed, a to ima oko dvije trećine stanovništva", napominje dr. Kingsberga, "ali trećina žena ima introvertiranu maternicu, onu koja je prema unatrag, tako da misionarski položaj u tom slučaju ne bi pomogao", zaključila je.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Doggy" stil - žena na sve četiri, a muškarac iza

Neki muškarci jednostavno ne vole misionarski stil jer im može postati zamoran. "Misionarski položaj je za muškarce zahtjevniji jer moraju koristiti svoje mišiće kako bi spriječili oslanjanje na tebe", kaže dr. Mindy R. Schiffman, klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja u Centru za plodnost Sveučilišta u New Yorku. U tom slučaju parovi mogu isprobati drugačiji položaj, poput doggy stila. U ovom, popularnom, položaju, žena se nalazi na sve četiri, dok je muškarac odozada. Ova poza omogućuje dublju penetraciju, što spermi omogućuje bolji pristup maternici.

par seks Možda te zanima... 10 neobičnih faktora koji utječu na mogućnost da zatrudniš Trudnoća

Obrnuta kaubojka

U tom je položaju žena iznad muškarca, ali mu okreće leđa. Taj kut prilikom seksualnoga odnosa daje kontroliranu dubinu penetracije koja je optimalna za učinkovitost prilikom začeća

Škarice

Kada je par na boku i ima seksualni odnos, ne samo da je romantično i hormon sreće će ti porasti, već je i poželjno iz razloga što omogućuje dublju penetraciju koja može pospješiti začeće.

Odozada, ali ležeći

"Rear entry" je kao "doggy" stil, no žena u ovom slučaju leži na trbuhu dok se muškarac nalazi iza nje i spušta se na nju. Navedena poza također omogućuje dublju penetraciju.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tačke

Tko kaže da pravljenje bebe ne može biti i malo avanturističko? U ovom atletskom položaju, žena je na sve četiri, no muškarac ju stojeći hvata za noge, za to vrijeme ona se oslanja na svoje ruke, a on njene noge povlači oko svojih bedara.

Možda te zanima... Je li moguće zatrudnjeti od predejakulata? Trudnoća

Tvoj omiljeni položaj

Najvjerojatnije je da će poza u kojoj se upravo ti osjećaj najbolje i najopuštenije dovesti do lakšega začeća. Nije važno stojiš li, sjediš ili ležiš. Sve što je bitno je da budeš opuštena i da muškarac odradi svoj dio posla. Važno je održati svoju rutinu koju imaš s partnerom. "U studijama o učestalosti seksa, nije utvrđena statistička razlika između stopa trudnoće kod ljudi koji imaju spolni odnos na dane prije ili za vrijeme ovulacije i onih koji to rade svaki dan", kaže Jani Jensen, dr. med., reproduktivni endokrinolog i docent na klinici Mayo u Rochesteru. 

Kako poboljšati šanse začeća nakon seksa?

Optimalna postkoitalna rutina drugi je aspekt na koji treba pripaziti nakon seksualnoga odnosa. Većina stručnjaka ne vjeruje u savjet kako bi trebala ležati na leđima 30 minuta nakon seksa, ali isto tako veliki broj njih se zaklinje upravo u njega.

Ako imaš vremena za to napraviti, ne može naškoditi. Ne moraš nužno leći na jastuk ili stavljati noge na zid, ali ležati nakon romantičnoga vođenja ljubavi može te dodatno opustiti. 

Postoji još jedan čimbenik koji može utjecati na tvoje šanse za začeće: lubrikant. Pokazalo se da redovita uporaba lubrikanta na bazi vode negativno utječe na preživljavanje sperme. Ukoliko ga želiš nastaviti koristiti potraži verzije na bazi hidroksietil celuloze i pažljivo pročitaj upute kako bi bila sigurna da ne sadrže spermicid.

seks Možda te zanima... Seks i u neplodnim danima povećava šansu za začeće Trudnoća
  • Drikhile

    HOW I GOT MY HUSBAND BACK HOME WITH THE HELP OF A REAL AND GENUINE SPELL CASTER DR IKHILE TEXT OR CONTACT VIA WHATSAPP +27789518085 My name is TAYLOR am from united state, I almost took my life because of my husband who left me and stop picking my calls answering my mails and my messages. He said He do not trust me anymore, I tried to convince and beg him, but he will not believe or answer me until we had a fight and broke up for 6months, after then I realize I can not live without him because of the love I have for him. I tried everything possible to get him back, but non worked for me, some fake spell casters scammed me and went away with my money until I came across this man called Dr Ikhile he helped me cast a spell and behold my husband came back after 48 hours, begging me for forgiveness, I was so surprised that spell caster like Dr Ikhile still exist. If anyone here needs some help, with all sincerity, contact Dr Ikhile today Website:http://solutiontemples.com Email solutiontemple27@gmail.com or Contact him via is whatsapp number  +27789518085 indeed you are a priest thank you for making my home a happy home again.i can never stop talking about you sir. DR Ikhile is really a great man you can contact in any solution for any kind of problems like  (1) lottery spell (2) ex back (3) Get pregnant (4) girls for any kind of illness, illness and infection And many others contact this great man today and get your Problems solved 100%. Website: http: //solutiontemples.com Email solutiontemple27@gmail.com Call & Whatsapp +27789518085

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.