Trudnoća Planiranje trudnoće 28. listopada 2019.

Najbolji seksualni položaji uz koje imaš najveću šansu zatrudnjeti

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj sve o najboljim mogućim položajima za seks u kojima ćeš lakše zatrudnjeti, kao i o tome što učiniti nakon seksa, kako bi povećala izglede za začeće

"Ne postoji puno istraživanja o tome koji je položaj najbolji za začeće", kaže Sheryl A. Kingsberg, doktorica znanosti, šefica Odjela za bihevioralnu medicinu u Medicinskom centru Sveučilišnih bolnica u Clevelandu, "vrlo je teško istraživati specifične seksualne položaje koji bi mogli povećati plodnost". To je dijelom zato što postoje brojni drugi faktori koji utječu na vjerojatnost začeća, kao što su dob majke i vrijeme snošaja.

Koliko seksa zapravo treba da bi došlo do trudnoće?

Zbog toga, stručnjaci i dalje nemaju uvjerljive dokaze o najboljim položajima za trudnoću, navodi Parents. No, unatoč navedenom nedostatku dokaza, neki položaji u seksu mogli bi pružiti neke prednosti u "odjelu za pravljenje beba".

Misionarski

Nekoliko studija koje su proučavale koitalne veze navode da bi misionarski položaj mogao ponuditi tanku anatomsku prednost. "Ipak, o tome nema znanstvenih podataka", kaže Kelly Pagidas, specijalistica plodnosti iz Centra za reprodukciju i neplodnost za žene i novorođenčad u Providenceu. Nisu sve žene izgrađene na isti način. "Biti na leđima ima smisla za žene koje imaju ispružene maternice, one koje su nagnute prema naprijed, a to ima oko dvije trećine stanovništva", napominje dr. Kingsberga, "ali trećina žena ima introvertiranu maternicu, onu koja je prema unatrag, tako da misionarski položaj u tom slučaju ne bi pomogao", zaključila je.

 | Author: Guliver Foto: Guliver ; Znanstvenici su otkrili koje je najbolje vrijeme za odnose ako želiš zatrudniti

"Doggy" stil - žena na sve četiri, a muškarac iza

Neki muškarci jednostavno ne vole misionarski stil jer im može postati zamoran. "Misionarski položaj je za muškarce zahtjevniji jer moraju koristiti svoje mišiće kako bi spriječili oslanjanje na tebe", kaže dr. Mindy R. Schiffman, klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja u Centru za plodnost Sveučilišta u New Yorku. U tom slučaju parovi mogu isprobati drugačiji položaj, poput doggy stila. U ovom, popularnom, položaju, žena se nalazi na sve četiri, dok je muškarac odozada. Ova poza omogućuje dublju penetraciju, što spermi omogućuje bolji pristup maternici.

par seks Možda te zanima... 10 neobičnih faktora koji utječu na mogućnost da zatrudniš Trudnoća

Obrnuta kaubojka

U tom je položaju žena iznad muškarca, ali mu okreće leđa. Taj kut prilikom seksualnoga odnosa daje kontroliranu dubinu penetracije koja je optimalna za učinkovitost prilikom začeća

Škarice

Kada je par na boku i ima seksualni odnos, ne samo da je romantično i hormon sreće će ti porasti, već je i poželjno iz razloga što omogućuje dublju penetraciju koja može pospješiti začeće.

Odozada, ali ležeći

"Rear entry" je kao "doggy" stil, no žena u ovom slučaju leži na trbuhu dok se muškarac nalazi iza nje i spušta se na nju. Navedena poza također omogućuje dublju penetraciju.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tačke

Tko kaže da pravljenje bebe ne može biti i malo avanturističko? U ovom atletskom položaju, žena je na sve četiri, no muškarac ju stojeći hvata za noge, za to vrijeme ona se oslanja na svoje ruke, a on njene noge povlači oko svojih bedara.

Možda te zanima... Je li moguće zatrudnjeti od predejakulata? Trudnoća

Tvoj omiljeni položaj

Najvjerojatnije je da će poza u kojoj se upravo ti osjećaj najbolje i najopuštenije dovesti do lakšega začeća. Nije važno stojiš li, sjediš ili ležiš. Sve što je bitno je da budeš opuštena i da muškarac odradi svoj dio posla. Važno je održati svoju rutinu koju imaš s partnerom. "U studijama o učestalosti seksa, nije utvrđena statistička razlika između stopa trudnoće kod ljudi koji imaju spolni odnos na dane prije ili za vrijeme ovulacije i onih koji to rade svaki dan", kaže Jani Jensen, dr. med., reproduktivni endokrinolog i docent na klinici Mayo u Rochesteru. 

Kako poboljšati šanse začeća nakon seksa?

Optimalna postkoitalna rutina drugi je aspekt na koji treba pripaziti nakon seksualnoga odnosa. Većina stručnjaka ne vjeruje u savjet kako bi trebala ležati na leđima 30 minuta nakon seksa, ali isto tako veliki broj njih se zaklinje upravo u njega.

Ako imaš vremena za to napraviti, ne može naškoditi. Ne moraš nužno leći na jastuk ili stavljati noge na zid, ali ležati nakon romantičnoga vođenja ljubavi može te dodatno opustiti. 

Postoji još jedan čimbenik koji može utjecati na tvoje šanse za začeće: lubrikant. Pokazalo se da redovita uporaba lubrikanta na bazi vode negativno utječe na preživljavanje sperme. Ukoliko ga želiš nastaviti koristiti potraži verzije na bazi hidroksietil celuloze i pažljivo pročitaj upute kako bi bila sigurna da ne sadrže spermicid.

Možda te zanima... Seks i u neplodnim danima povećava šansu za začeće Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jakabasej8

    Are you looking for Finance? Are you looking for Money to enlarge your business? I think you have come to the right place. We offer Cash at a low interest rate.no matter your location (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti https://atelierrebul.hr/shop/category/mirisi-za-dom-22 I appreciate the offer

  • jakabasej8

    Am very happy telling everyone here my testimony i am Ashley Miller from united state, am a nurse,this is a story of my love life.I have been married for 4 years and on the 5th year of my marriage, another woman had to take my husband away from me living me and the kids to suffer for 2 years until i met a post where this man Dr. Ehi have helped so many people in the relationship and i decided to give him a try to help me bring my husband back home and believe me all i did was to send my picture to him and that of my husband and after 48 hours as he have told me, i saw a car drove into the house and behold it was my husband and he have come to me and the kids and that is why i am happy to share to everyone having similar problem to meet with this man and have your lover back to yourself. You can contact him with this email address shomorikasolutiontemple@yahoo.com Thank you Dr Ehi. I am sure he will do same to help you all I'm glad to hear that things worked out for you, Ashley.

  • Avatar sumitihomelen
    sumitihomelen

    Are you looking for Finance? Are you looking for Money to enlarge your business? I think you have come to the right place. We offer Cash at a low interest rate.no matter your location (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.