Trudnoća Planiranje trudnoće 24. travnja 2021.

Koliko seksa zapravo treba da bi došlo do trudnoće?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Anketa provedena među parovima koji su radili na bebi pokazala je zanimljiv broj seksualnih odnosa koji je potreban u prosjeku prije nego dođe do pozitivnog testa na trudnoću

Kad se govori o vremenu koje je u prosjeku potrebno dođe do začeća, misli se na broj ciklusa koji treba proći kad parovi rade na bebi. Možda niste ni razmišljali o određenom broju spolnih odnosa, iako ste svjesni da se sigurno ne radi o jednom seksu u mjesecu.

Prema anketi koju je proveo Channel Mum, većina parova ima puno seksualnih odnosa prije nego konačno ugledaju pozitivan test na trudnoću. Anketa je uključila 1194 roditelja, a prema njihovim odgovorima, zaključak je da se parovi upuštaju u spolne odnose 78 puta!

Možda te zanima... Seks i u neplodnim danima povećava šansu za začeće Trudnoća

Kad rade na djetetu, većina parova ne čeka samo plodne dane. U prosjeku se upuštaju u seksualne odnose 13 puta mjesečno, a polovica parova izjavila je da je seks puno češći kad pokušavaju zatrudnjeti. Samo jedna trećina žena izjavila je da čeka na plodne dane, a oko 18 posto žena priznalo je da su im takvi pokušaji nešto što 'moraju' obaviti.

seks, ovulacija, začeće Možda te zanima... Najčešće greške dok pokušavate zatrudnjeti Trudnoća

I dok je većini anketiranih trebao velik broj pokušaja, bilo je i onih rijetkih kojima je uspjelo odmah iz prve. Pet posto anketiranih reklo je da su zatrudnjeli nakon samo jednog seksa. Ostalima nije bilo tako lako. Jedna od 16 žena čak je uzimala godišnji odmor kad je aktivno radila na trudnoći. Kod trećine parova uključenih u anketu do začeća je došlo u prvom mjesecu pokušavanja, a otprilike jednom od pet parova trebalo je do godinu dana.

par, trudnica Možda te zanima... Koliko vam je trebalo da zatrudnite? Trudnoća

"Iako se smatra nesretnim, izgleda da je broj 13 sretan za parove kojima je trebalo samo mjesec dana da zatrudne. Rad na djetetu može biti zabavan, ali je također i naporan, stresan i nema svaki par sreću da uspije u svojoj želji. Stoga zapamtite, ako ste usredotočeni na bebu, ne zaboravite uživati s partnerom", rekla je Siobhan Freegard, osnivačica Channel Mum.

Seks Možda te zanima... Seks za začeće ne mora biti dosadan! Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.