Školarci Prehrana školarca 8433 prikaza 02. veljače 2018.

Zadovoljstvo iz tave: Lazanje na novi način

lazanje
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Priprema lazanja ne treba biti komplicirana, a možete izbjeći i pećnicu

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 0.5 male žlice crvene paprike
  • 450 grama mljevene govedine
  • 8 listova tijesta za lazanje
  • 225 ml pasirane rajčice
  • 790 grama pelata
  • 0.33 šalice vode
  • 170 grama mozzarelle
  • 1 šalica svježeg kravljeg sira 

Puno manje nereda u kuhinji: Meso pohajte u pećnici

Priprema:

1. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani češnjak, 1/2 žličice soli, papar i sušenu papriku. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne izgubi ružičastu boju.

2. Poslažite na meso listove za lazanje pa ulijte umak od rajčice i vodu. Pokrijte, a kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još prema potrebi.

3. Maknite lazanje s vatre i umiješajte cottage. Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.

Potražite još zanimljivih recepata na portalu Gastro.hr

Mališani će ih obožavati: Lazanje na zagorski

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.