Priprema lazanja ne treba biti komplicirana, a možete izbjeći i pećnicu
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 3 režnja češnjaka
- sol
- papar
- 0.5 male žlice crvene paprike
- 450 grama mljevene govedine
- 8 listova tijesta za lazanje
- 225 ml pasirane rajčice
- 790 grama pelata
- 0.33 šalice vode
- 170 grama mozzarelle
- 1 šalica svježeg kravljeg sira
Puno manje nereda u kuhinji: Meso pohajte u pećnici
Priprema:
1. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani češnjak, 1/2 žličice soli, papar i sušenu papriku. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne izgubi ružičastu boju.
2. Poslažite na meso listove za lazanje pa ulijte umak od rajčice i vodu. Pokrijte, a kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još prema potrebi.
3. Maknite lazanje s vatre i umiješajte cottage. Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.
Potražite još zanimljivih recepata na portalu Gastro.hr