Vrtić Prehrana djeteta 13. rujna 2016.

Omiljene lazanje u novom ruhu

lazanje hrana
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Volite li pileće bijelo meso, morate ga isprobati u ovoj kombinaciji s lazanjama

Sastojci: 

  • 10 listova tijesta za lazanje
  • 450 grama piletine (bijelo meso bez kosti)
  • 400 grama pelata (pasirana rajčica) 
  • 0.25 šalice crvenog luka
  • 1 žlica bosiljaka
  • 1.75 žličica soli
  • 1.25 žličica češnjaka u prahu
  • 3 šalice svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 0.5 šalice parmezana
  • 0.3 šalice lista peršina
  • 0.5 žličice papra
  • 2 šalice mozzarelle 
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema: 

1. Skuhajte listove prema uputama na pakiranju te usitnite meso i pustite ga da odstoji 15 minuta.

2. U veliku tavu dodajte žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhajte dok ne zakuha miješajući, a zatim smanjite toplinu, pokrijte i pirjajte 25-30 minuta.

3. U odvojenu zdjelu dodajte sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješajte. U vatrostalnu zdjelu dodajte malo ulja pa slažite po dva lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovite slojeve.

4. Pokrijte i pecite na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni. Otkrijte i pecite još pet minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.

Još recepata potražite na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.