Volite li pileće bijelo meso, morate ga isprobati u ovoj kombinaciji s lazanjama
Sastojci:
- 10 listova tijesta za lazanje
- 450 grama piletine (bijelo meso bez kosti)
- 400 grama pelata (pasirana rajčica)
- 0.25 šalice crvenog luka
- 1 žlica bosiljaka
- 1.75 žličica soli
- 1.25 žličica češnjaka u prahu
- 3 šalice svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- 0.5 šalice parmezana
- 0.3 šalice lista peršina
- 0.5 žličice papra
- 2 šalice mozzarelle
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Skuhajte listove prema uputama na pakiranju te usitnite meso i pustite ga da odstoji 15 minuta.
2. U veliku tavu dodajte žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhajte dok ne zakuha miješajući, a zatim smanjite toplinu, pokrijte i pirjajte 25-30 minuta.
3. U odvojenu zdjelu dodajte sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješajte. U vatrostalnu zdjelu dodajte malo ulja pa slažite po dva lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovite slojeve.
4. Pokrijte i pecite na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni. Otkrijte i pecite još pet minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.
Još recepata potražite na Gastro.hr