Bezmesne lazanje brzo su gotove, aromatičnih jesenskih okusa i divnog mirisa
Lagane, kremaste i jednostavno neodoljive - lazanje s bundevom oduševit će svakog tko ih proba. Spoj kremastog bešamela, punjenja od buče, mrkve, luka i svježeg sira, a sve zajedno posipano kvalitetnim ribanim sirom. Dodajte kombinaciji još i domaće listove za lazanje pa navalite na sjajan, ukusan i tako sezonski ručak.
Sastojci:
- listovi za lazanje
- 50 ml bijelog vina
- 50 g parmezana
- 200 g svježeg sira ili ricotte
- 2 mrkve
- 1 luk
- 1 manja tikva
- 150 ml mlijeka
- 70 g maslaca
- 70 g brašna
- peršin
- sol, papar
- muškatni oraščić
Priprema:
1. Bundevu očistiti, naribati ili nasjeckati na komadiće. Mrkvu naribati, a luk nasjeckati na sitno.
2. Pirjati luk na ulju, dodati mrkvu, a zatim i bundevu. Dodati vino. Začiniti soli i paprom, pustiti da alkohol ispari. Dodati peršin i maknuti s vatre.
3. Povrću dodati svježi sir i dobro pomiješati kako bi se svi sastojci povezali.
4. Pripremiti bešamel tako da otopiti maslac, dodati brašno i sve zalijete toplim mlijekom. Dobro promiješati dok ne dobijete gusti umak, začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
5. Kore za lazanje možeš kratko prokuhati, ali i ne trebaš.
6. Na dno posude najprije stavi malo bešamela, zatim stavi jedan list za lazanje, a na sve to umak od svježeg sira i povrća. Dodaj bešamel i naribajte sir. Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez sastojaka.
7. Na kraju sve obilno pospi sirom.
8. Peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr