Školarci Prehrana školarca 20. prosinca 2016.

Hrskava pohana svinjetina sa začinima i sirom

meso
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svinjetini pohanoj s začinima teško je odoljeti. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu

Sastojci:

  • 8 kom svinjskih kotleta
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 žlica sjeckane kadulje
  • 40 g parmezana
  • ulje

Priprema:

1. Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.

2. U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.

3. Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.

4. Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.