Jednostavan kolač spaja divne medene okuse s jabukom i orasima u samo pola sata
Samo 20 minuta u pećnici potrebno je da uživate u slatkim sezonskim zalogajima! Tako pripremljen, ova medena pita idealna je poslastica za uživanje uz toplu kavu ili čaj, a orahe možete zamijeniti nekim drugim orašastim plodovima te na kraju kolač posipati šećerom u prahu.
Sastojci:
- 250 g meda
- 100 g šećera
- 250 g brašna
- 100 g maslaca
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- malo klinčića
- 1 šalica oraha
- 2 jabuke
Isprobajte i jedan starinski desert za vaše mališane: Jabuke u šlafruku
Priprema:
1. U posudi izmiješajte med s maslacem pa zagrijte da se otopi.
2. Dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i dobro izmiješajte. Kad se poveže, dodajte jedan po jedan žumanjak, klinčić, žličicu cimeta i snijeg od bjelanjaka koje ste istukli nakon što ste ih odvojili od žumanjaka.
3. Ostavite tijesto da "odmori" najmanje sat vremena. Za to vrijeme naribajte jabuke, začinite ih limunovim sokom (po želji) i malo cimeta.
4. Smjesu stavite u kalup, pospite ribanim jabukama i nasjeckanim orasima, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180°c oko 20 minuta.
Potražite još finih recepata na Gastro.hr