Roditelji Sretna mama 16. veljače 2018.

Puno manje nereda u kuhinji: Meso pohajte u pećnici

pohano meso
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Umjesto u tavi u dubokom ulju, meso možete pohati i u pećnici. Kako bi meso ostalo mekano, odresci ne smiju biti pretanki

Tako će biti još sočnije, mekanije ali i zdravije, jer se peče u vlastitim sokovima, a ne u masnoći. Postupak je jednak kao i kad meso pripremate za pohanje u tavi, a jedina je razlika što ih nakon paniranja premažete s malo ulja pa stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pročitajte još neke trikove za bolju pripremu mesa u pećnici

Kako bi meso ostalo mekano, odresci ne smiju biti pretanki – idealno je da budu oko 1 cm debeli. Ne valja ih pretjerano tući batom, samo ih malo jače pritisnite nožem ili težom posudom.

Odreske zatim posolite i popaprite, uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Ako želite hrskaviju koru, umjesto u krušne mrvice možete meso, naročito piletinu, uvaljati u kukuruzne pahuljice.

piletina Možda te zanima... Omiljeno meso mališana pripremite malo drugačije Vrtić

Nakon što ste panirali meso, poprskajte ga ili premažite s uljem ili s malo rastopljenog maslaca. Premjestite ga u lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Ne zaboravite - na polovici pečenja okrenite meso!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.