Umjesto u tavi u dubokom ulju, meso možete pohati i u pećnici. Kako bi meso ostalo mekano, odresci ne smiju biti pretanki
Tako će biti još sočnije, mekanije ali i zdravije, jer se peče u vlastitim sokovima, a ne u masnoći. Postupak je jednak kao i kad meso pripremate za pohanje u tavi, a jedina je razlika što ih nakon paniranja premažete s malo ulja pa stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pročitajte još neke trikove za bolju pripremu mesa u pećnici
Kako bi meso ostalo mekano, odresci ne smiju biti pretanki – idealno je da budu oko 1 cm debeli. Ne valja ih pretjerano tući batom, samo ih malo jače pritisnite nožem ili težom posudom.
Odreske zatim posolite i popaprite, uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Ako želite hrskaviju koru, umjesto u krušne mrvice možete meso, naročito piletinu, uvaljati u kukuruzne pahuljice.
Nakon što ste panirali meso, poprskajte ga ili premažite s uljem ili s malo rastopljenog maslaca. Premjestite ga u lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Ne zaboravite - na polovici pečenja okrenite meso!