Vaši mališani vole piletinu, ali čini vam se kako je uvijek pripremate na isti način? Probajte nešto novo. Piletina pečena na ovaj način može biti prava gozba uz rižu, pire krumpir i sezonsku salatu
Sastojci:
- 2 žličice glatkog brašna
- sol, papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 komada pilećih prsa
- 2 manja luka
- 1/2 šalice vrhnja
- 1.5 žličica Dijon senfa
- 1 žličica svježeg estragona
Priprema:
1. U posudi pomiješati brašno, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra.
2. Zagrijati veću tavu na srednje jakoj vatri.
3. Piletinu stavite u brašno (da cijeli komad bude prekriven brašnom) i ispecite na vrućem ulju do zlatno smeđe boje pa prebacite na tanjur.
4. U istu tavu stavite narezani luk i zalijte vinom te kuhajte oko 2 minute (dok luk ne omekša) te dodajte vrhnje, senf, estragon, 1/4 šalice vode i kuhajte oko 3 minute povremeno miješajući (da se umak lagano zgusne).
5. Pri posluživanju, prelijte umak preko mesa.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr