Roditelji Sretna mama 28. studenoga 2018.

Mama Ivana snimila je porođaj u zagrebačkoj bolnici: 'Epiduralna nije uspjela'

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Mislim da online svijetu nedostaje pozitivan sadržaj i vjerujem da smo dijeljenjem ovog najpozitivnijeg trenutka u ljudskom životu barem malo doprinijeli tome', rekla nam je Ivana o videu koji je pregledan više od 200 tisuća puta

Ivana Blažoti Mijoč poznata je hrvatska YouTuberica i novopečena mama koja je odlučila objaviti snimku jednog dijela svog porođaja. Koliko je popularna pokazuje broj ljudi koji su vidjeli ovaj video, naime pregledan je više od 200 tisuća puta. Razgovarali smo s 31-godišnjakinjom iz Bednje koja sa suprugom Draženom i njihovim jednomjesečnim sinom Lennoxom živi u Dugom Selu o tome zašto je odlučila objaviti ovaj video i kako joj je prošao porođaj. 

Mama pokazala kako izgleda porod u hrvatskoj bolnici

Planirali su snimiti porođaj, ali nisu bili sigurni hoće li ga objaviti

Ivana i Dražen u braku su dvije godine, a vlog kamera postala je dio njihove svakodnevice te su bili sigurni da će porođaj snimati. Jedino o čemu su razmišljali hoće li ga podijeliti s pratiteljima. "Kako već neko vrijeme snimamo tjedne vlogove u kojima prikazujemo našu svakodnevicu, vlog kamera je uvijek s nama. Porod se dogodio dva tjedna prije termina, na sasvim 'običan' dan kad smo snimali kupovinu kolica i autosjedalice, nakon čega smo se uputili na rutinsku kontrolu u bolnicu. Svakako smo planirali snimiti porod nama i sinu za uspomenu te sam dugo razmišljala hoću li ga podijeliti s našim pratiteljima.", rekla je dalje mama Ivana koja je rodila u Kliničkoj bolnici Merkur.

Možda te zanima... Priča naše mame o porođaju u Njemačkoj: 'Sjedi, lezi, šetaj i tako u krug satima' Trudnoća

Zašto su ipak odlučili podijeliti video s porođaja? "Kako su nam bili divna podrška cijelu trudnoću, odlučili smo i ovo iskustvo podijeliti s njima. Mislim da online svijetu nedostaje pozitivan sadržaj i vjerujem da smo dijeljenjem ovog najpozitivnijeg trenutka u ljudskom životu barem malo doprinijeli tome. Brojne mame smo prisjetili na ove posebne trenutke i potaknuli lavinu pozitivnih emocija i komentara"objasnila nam je.

U videu možeš pogledati kako je izgledao početak trudova, Draženova podrška, ali najeksplicitniji dio porođaja su izbacili te pokazali trenutak u kojem tek rođenu bebu stavljaju u Ivanino naručje:

'Iznenadio me veliki interes mlađe publike za temu trudnoće'

"Porod je trajao relativno kratko, ukupno otprilike četiri sata, zadnja faza 15-ak minuta. Kako sam na pregledu bila otvorena 5 cm, probušen mi je vodenjak i dobila sam drip. Epiduralna nije uspjela, anesteziolozi nisu uspjeli postaviti epiduralni kateter zbog anatomije moje kralježnice, a i trudovi su već bili prečesti", opisala nam je Ivana svoj porođaj te dodala da je suprug bio s njom cijelo vrijeme.

Možda te zanima... Podrška partnera: 20 čarobnih fotografija tata na porodu Trudnoća

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album "Iz vloga možete vidjeti da je zbog cijelog iskustva Dražen bio u pozitivnom šoku, nije mogao zaspati te večeri od naleta emocija. Na kraju se osjećao kao da mi nije mogao puno pomoći u samoj rađaoni, no meni je samo njegovo prisustvo i moralna podrška bila od ogromne pomoći", dodala je i rekla da bi Dražen svakom budućem tati preporučio da učini isto, osim naravno ako muškarac nije osjetljiv na krv jer bi u tom slučaju njegovo prisustvo bilo kontraproduktivno.

Podrška njezinih pratitelja za vrijeme trudnoće i poroda bila je jako velika, a Ivana se najviše iznenadila zbog velikog interesa mlađe publike"Podrška je bila ogromna! Nisam očekivala toliki interes za temu trudnoće, i to ne samo od majki i drugih trudnica, nego i od mlađe publike koja se možda s temom nikad nije susrela i sve skupa im je bilo novo i interesantno", kaže dalje. 

porod porođaj kamera Možda te zanima... Snimanje porođaja: da ili ne? Trudnoća

'Babinje još uvijek traje'

Mama Ivana još uvijek je u fazi privikavanja na majčinstvo i neispavanost, ali ona i suprug pravi su tim i dijele sve obveze. "Prva dva tjedna s bebom bila su poprilično stresna, što vjerujem da je normalno kad prvi puta postanete roditelji. No, kad stvorite rutinu i priviknete se na neispavanost, postane puno lakše. Najteže mi je usklađivati poslovne i obveze oko bebe, pa nerijetko dojim i odgovaram na mailove u isto vrijeme", kaže mlada mama.

"Kako suprug i ja dijelimo poslove i obveze, prilagodba je zapravo bila puno lakša i brža nego što sam očekivala. Brzo smo se uhodali i usavršili timski rad. Pa tako, primjerice, on presvlači bebu, a ja je dojim", rekla nam je na kraju YouTuberica Ivana.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

fb Možda te zanima... Mama blogerica iskreno: 20 stvari koje morate znati nakon što 'istisnete' bebu iz sebe Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci