Trudnoća Trudnica 14. kolovoza 2022.

Lažnim trudovima tijelo se priprema za porođaj

trudovi trudnica trudnoća
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zadnjih tjedana vjerojatno ćete osjećati i kako se maternica sve više spušta u zdjelicu. Lažni trudovi mogu trajati minutu ili duže i, iako su neugodni, uz njih možete normalno pričati ili se kretati

Lažnoi trudovi mogu se pojavljivati kroz cijelu trudnoću. Poznatiji su kao Braxton-Hicksove kontrakcije i u zadnjim tjednima trudnoće postaju jači i češći. Mogu trajati minutu ili duže i, iako su neugodni, uz njih možete normalno pričati ili se kretati. Neujednačeni su i kako počnu, tako i završe. Tuširanje toplom vodom može vam pomoći da se riješite neugodnog osjećaja i čak zaustaviti Braxton-Hicksove kontrakcije na neko vrijeme. 

trudovi trudnica trudnoća Možda te zanima... Različiti tipovi trudova i što oni znače Trudnoća

Trebam li se brinuti zbog ranih lažnih trudova?

Zadnjih tjedana vjerojatno ćete osjećati i kako se maternica sve više spušta u zdjelicu i tako se priprema za porod. Možete imati češće stolicu i potrebu odlaska na WC zbog mokrenja što je prirodni način 'čišćenja' za porod.

Kako razlikovati prave od lažnih trudova?

Prave trudove možete osjetiti kao tupu bol i stezanje maternice pa sve do nepodnošljive boli. Svaka žena je drugačija. No, kad krenu pravi trudovi, ne morate se bojati da ih nećete prepoznati. Hoćete! 

trudovi trudnica sat Možda te zanima... Kako prepoznati trudove i početak poroda? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.